Το νέο Volkswagen Tiguan είναι πιο ώριμο από ποτέ

Η Volkswagen αποκάλυψε την τρίτη γενιά του δημοφιλούς Tiguan, το οποίο παρουσιάζεται σημαντικά αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς.

Έπειτα από τις προηγούμενες καμουφλαρισμένες εικόνες του Tiguan, η Volkswagen αποφάσισε να προχωρήσει στην αποκάλυψη του μοντέλου. Έτσι, το νέο Volkswagen Tiguan δείχνει και είναι πιο ώριμο από ποτέ, διαθέτοντας νέα εμφάνιση, προηγμένες τεχνολογίες και αποδοτικά Plug-in Hybrid συστήματα κίνησης. Το γερμανικό μοντέλο έχει στο ιστορικό του μία άκρως επιτυχημένη εμπορική πορεία από το 2007, με 7,6 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Εξωτερικά, το νέο Volkswagen Tiguan διαθέτει σύγχρονη σχεδίαση, με το γενικό παρουσιαστικό του να είναι στιβαρό και δυναμικό. Στο εμπρός μέρος, τα υψηλά τοποθετημένα φωτιστικά σώματα, τεχνολογίας IQ.LIGHT HD matrix, αναλαμβάνουν να κάνουν τη νύχταμέρα κατά τη βραδινή οδήγηση. Επιπλέον, λίγο χαμηλότερα στον προφυλακτήρα, τα μαύρα τμήματα και οι εισαγωγές αέρα στις άκρες του, τονίζουν τον δυναμισμό του μοντέλου.

Test Drive || Volkswagen ID.3: Καλοκαίρι στην πρίζα!

Η στιβαρή εικόνα του μοντέλου, συνεχίζει και πλαϊνό τμήμα του, με τους τονισμένους ώμους, πάνω από τους θόλους των τροχών. Ωστόσο, εντελώς νέα είναι η εικόνα στο πίσω μέρος από ότι μας έχει συνηθίσει μέχρι στιγμής η γερμανική μάρκα. Σε αυτό το αποτέλεσμα, συμβάλλουν κυρίως τα ενιαία φωτιστικά σώματα, επίσης τεχνολογίας LED.

Test Drive || Volkswagen ID. Buzz: Επιστροφή στο μέλλον!

Το εσωτερικό του νέου Tiguan ενσωματώνει τη σχεδιαστική γλώσσα των πιο πρόσφατων μοντέλων της Volkswagen, παραμένοντας σύγχρονο, προηγμένο και ποιοτικό. Ειδικότερα, στο ταμπλό συναντάμε πλέον τον νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων, καθώς και την κεντρική οθόνη αφής, με διαθέσιμη διάσταση έως και 15 ίντσες. Σε κάθε περίπτωση, η μάρκα έχει επιλέξει νέο γραφικό περιβάλλον στις οθόνες του μοντέλου, με απώτερο σκοπό την ευκολία στη χρήση.

Τέλος, οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους νέα αεριζόμενα καθίσματα, το οποία μπορούν να προσφέρουν ακόμη και λειτουργία μασάζ. Προφανώς, στο πλευρό του οδηγού βρίσκονται όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης, με την λίστα των προαιρετικών συστημάτων να είναι μεγάλη.

Νέο Volkswagen Tiguan: Πιο ώριμο από ποτέ

Με εξηλεκτρισμένο χαρακτήρα το νέο Volkswagen Tiguan

Η γερμανική φίρμα δεν έχει δώσει ακόμα συγκεκριμένες πληροφορίες, σχετικά με τα συστήματα κίνησης του νέου Tiguan. Ωστόσο, αναφέρει ότι η πλατφόρμα MQB evo, την οποία χρησιμοποιεί το μοντέλο, μπορεί να υποστηρίξει διάφορους τύπους κίνησης.

Ειδικότερα, η μάρκα αποκάλυψε ότι διαθέσιμοι θα είναι οι κινητήρες diesel (TDI), τούρμπο βενζίνης (TSI), ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης (eTSI), καθώς και Plug-in Hybrid (eHybrid). Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα τα παραπάνω θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, τεχνολογίας DSG.

Test Drive || Volkswagen ID.5 Pro Performance: Ηλεκτρο-sport!

Νέο Volkswagen Tiguan: Πιο ώριμο από ποτέ

Παράλληλα, η εταιρεία αναφέρει ότι η Plug-in Hybrid εκδοχή του μοντέλου θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 100 χιλιόμετρα. Επιπλέον, ανάλογη βελτίωση έχει λάβει και το σύστημα φόρτισης, το οποίο πλέον είναι σε θέση να διαχειρίζεται μεγαλύτερη ισχύ, άρα μειωμένο χρόνο φόρτισης.

Εκτός των άλλων, η νέα γενιά του μοντέλου θα διαθέτει και σύστημα ηλεκτρονικής ανάρτησης DCC Pro. Σκοπός του συστήματος είναι να προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας, αφού διαχειρίζεται αυτόματα την απόσβεση, λαμβάνοντας συνεχώς δεδομένα από την κατάσταση κίνησης.

Η τρίτη γενιά του γερμανικού SUV θα είναι διαθέσιμη στην αγορά της Ευρώπης μέσα στο πρώτο τετράμηνο της νέας χρονιάς. Ωστόσο, έως τότε η μάρκα θα προχωρήσει σε περαιτέρω ανακοινώσεις, σχετικά με τα τεχνικά  χαρακτηριστικά και το κόστος τιμοκαταλόγου του μοντέλου.

abb_img
spot_img