Test Drive || Volkswagen ID.3: Καλοκαίρι στην πρίζα!

Δοκιμάζουμε το πρόσφατα ανανεωμένο Volkswagen ID.3 με τους 204 ίππους και απολαμβάνουμε τις τελευταίες καλοκαιρινές στιγμές.

Το Volkswagen ID.3 ουσιαστικά μας σύστησε για πρώτη φορά τη σειρά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων ID. Πλέον φύσηξε ο απαραίτητος άνεμος ανανέωσης και το γερμανικό ηλεκτρικό μοντέλο είναι πιο ώριμο ποτέ. Και κυρίως, έτοιμο να κατακτήσει νέες κορυφές. Εμείς, είχαμε στη διάθεσή μας το ανανεωμένο ID.3 Pro Performance των 204 ίππων και απολαύσαμε χαλαρές και… αθόρυβες καλοκαιρινές στιγμές! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Οι περισσότεροι θα θυμάστε ότι το ID.3 ήταν το πρώτο μοντέλο που έδειξε τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Τώρα, στην ανανεωμένη του εκδοχή αποπνέει έναν ακόμη πιο έντονο δυναμισμό. Αρχικά, οι σχεδιαστές άλλαξαν τον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, με τους αεραγωγούς στα άκρα του να εντείνουν την αίσθηση του πλάτους.

Βέβαια συμβάλλουν και στην καλύτερη ροή του αέρα, καθώς επίσης και στην πολύ καλή αεροδυναμική απόδοση. Για την ακρίβεια, ο συντελεστής οπισθέλκουσας αγγίζει το 0,263. Στην νέα εντυπωσιακή εικόνα συμβάλλουν και τα νέας σχεδίασης LED φώτα, εμπρός και πίσω. Μπορεί να διατηρούν το σχήμα των προηγούμενων, αλλά πλέον φωτίζεται και το τμήμα τους που βρίσκεται πάνω στην πόρτα.

Test Drive || Volkswagen ID. Buzz: Επιστροφή στο μέλλον!

Test Drive || Volkswagen ID.3: Καλοκαίρι στην πρίζα!

Εσωτερικό υψηλής ποιότητας και αισθητικής το Volkswagen ID.3

Η γερμανική φίρμα έδωσε μεγάλη σημασία και στη βελτίωση της ποιότητας της καμπίνας των επιβατών. Αισθητή κάνουν την παρουσία τους τα μαλακά και ποιοτικά σε αίσθηση υλικά. Μάλιστα, τα συναντάμε τόσο στο πάνω και μεσαίο τμήμα του ταμπλό, όσο και στις πόρτες. Επιπλέον, έχει ανασχεδιαστεί και ο κεντρικός αεραγωγός.

Σημαντικό αέρα αναβάθμισης στο εσωτερικό, έδωσε και η χρήση του νέου και ποιοτικού υφάσματος μικροϊνών Artvelours Eco. Για τη δημιουργία του γίνεται χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού σε ποσοστό 71%.

Στην Ελλάδα το ανανεωμένο Volkswagen ID.3

Test Drive || Volkswagen ID.3: Καλοκαίρι στην πρίζα!

Βέβαια, τις εντυπώσεις κερδίζει η μεγαλύτερη οθόνη αφής των 12 ιντσών, η οποία έχει ενσωματωθεί στο ανανεωμένο ID.3. Μάλιστα, ενσωματώνει την τελευταία έκδοση του λογισμικού, καθώς και πιο εύκολο μενού τόσο για τις εφαρμογές, όσο και για την απεικόνιση και τις επιλογές του συστήματος κατανομής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σημαντική προσθήκη στο σύστημα πλοήγησης είναι το Electric Vehicle Route Planner. Χάρη σε αυτό ο οδηγός μειώνει το χρόνο του ταξιδιού επιλέγοντας τα σημεία φόρτισης που τον βολεύουν στη διαδρομή του.

Παράλληλα, σε ότι αφορά τους χώρους, 5 άτομα απολαμβάνουν άνεση, με αρκετές θήκες για τα καθημερινά τους μικροαντικείμενα. Ο χώρος για τους πίσω είναι άφθονος χώρο, ενώ η έλλειψη κεντρικού τούνελ δεν παιδεύει τον μεσαίο επιβάτη. Επιπλέον, για τις αποσκευές υπάρχουν διαθέσιμα 385 λίτρα.

Test Drive || Volkswagen ID.4: XMas and the ElectriCITY!

Με 204 ίππους και αυτονομία κοντά στα 600 χιλιόμετρα

Η καρδιά του Volkswagen ID.3 είναι ο ηλεκτροκινητήρας των 204 ίππων με τα 310 Nm ροπής. Οι εν λόγω τιμές εκτοξεύουν το δυναμικό ID.3 στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να σταματάει, για λόγους αυτονομίας, στα 160 χλμ./ώρα. Να σημειωθεί ότι η ισχύς καταλήγει στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου μιας σχέσης.

Παράλληλα, η ανανεωμένη εκδοχή του ID.3 σε αστικό περιβάλλον καταναλώνει 15,3 kWh για κάθε 100 χιλιόμετρα. Αυτό, συνδυαστικά με την μπαταρία των 58 kWh, προσφέρει αυτονομία στο γερμανικό ηλεκτρικό μοντέλο που αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα. Στην πράξη, είδαμε κοντά στα 550 χιλιόμετρα εντός πόλης, καθώς και 450-470 χιλιόμετρα σε ταξίδι.

Test Drive || Volkswagen ID.5 Pro Performance: Ηλεκτρο-sport!

Ήσυχο και γρήγορο στο δρόμο το Volkswagen ID.3

Το ανανεωμένο ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen είναι εξαιρετικά εύκολο στην οδήγηση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις το «D» στο κιβώτιο και να πιέσεις το πεντάλ του γκαζιού. Από τα πρώτα μέτρα ενθουσιάζει η ομοιογένεια του, καθώς και η στιβαρή ποιότητα κύλισης ανεξάρτητα από τη διαδρομή. Οι αναρτήσεις φιλτράρουν άριστα τις ανωμαλίες των δρόμων, στοιχείο που συμβάλλει στην άνεση των επιβατών.

Επιπλέον, σε εθνικό οδικό δίκτυο το ID.3 διαθέτει εξαιρετική ποιότητα κύλισης, όπως και ηχομόνωση. Εντός των τειχών της πόλης, οι ελιγμοί και το παρκάρισμα είναι κυριολεκτικά… παιχνιδάκι. Σε αυτό συμβάλλουν τόσο ο κύκλος στροφής των 10,2 μέτρων, όσο και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες , οι οποίες προσφέρουν πολύ καλή περιφερειακή ορατότητα.

Αποστολή στην Αστυπάλαια: Κινούμαστε ηλεκτρικά με astyMOVE!

Test Drive || Volkswagen ID.3: Καλοκαίρι στην πρίζα!

Το ανανεωμένο ID.3 ανεβάζει τον πήχη

Το Volkswagen ID.3 στην αναβαθμισμένη εκδοχή του, διαθέτει ποιότητα, επιδόσεις και κυρίως εξαιρετική αυτονομία. Επιπλέον, είναι σαφές ότι σε σχέση με τον προκάτοχο του, καθώς και με τον ανταγωνισμό, αποτελεί ακόμη ένα βήμα εξέλιξης της ηλεκτροκίνησης. Τέλος, σε ότι αφορά την τιμή του, κοστίζει από 42.600 ευρώ, αλλά με το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, η απόκτηση του είναι σαφώς πιο προσιτή.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γράτσος

abb_img
spot_img