Νέο υπερ-γρήγορο σύστημα φόρτισης υπόσχεται να αυξήσει την αυτονομία των eVTOL… στον ουρανό

Τα ιπτάμενα ταξί απαιτούν, πλέον, μόλις τριάντα λεπτά για να φορτίσουν πλήρως τις μπαταρίες τους, από το μηδέν.

Η εταιρεία ιπτάμενων ταξί Lilium και η σουηδική/ελβετική πολυεθνική εταιρεία με προηγμένη τεχνολογία φόρτισης, ABB, ανακοίνωσαν μια συνεργασία που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν ένα σύστημα γρήγορης φόρτισης για αεροσκάφη eVTOL.

Το πιο σημαντικό στοιχείο της συνεργασίας είναι ότι θα επιτρέψει την αύξηση του χρόνου κατά τον οποίο μπορούν να μεταφέρονται οι επιβάτες.

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο δελτίο Τύπου, η ABB συνδυάζει την εμπειρία της στην ανάπτυξη μπαταριών με την Lilium και τα επταθέσια επιβατικά της αεροσκάφη eVTOL, με την επωνυμία Lilium Jet.

Ένα σημαντικό βήμα για την “απογείωση” των ιπτάμενων ταξί

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ABB παρουσίασε τον ταχύτερο φορτιστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, το Terra 360, ο οποίος είναι σε θέση να φορτίσει πλήρως μια μπαταρία EV σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Σε σχετική της δήλωσή, η Lilium αναφέρει ότι το νέο της σύστημα θα μπορεί να φορτίσει πλήρως ένα Lilium Jet από μηδενική ισχύ σε μόλις 30 λεπτά.

Θα μπορεί επίσης να φτάσει το 80% της φόρτισης από το μηδέν σε μόλις δεκαπέντε λεπτά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να προγραμματιστούν ακόμα και σύντομοι χρόνοι φόρτισης ανάλογα με τον προορισμό του ταξιδιού.

Διαβάστε επίσης: Η ABB λανσάρει τον γρηγορότερο φορτιστή για EV στον κόσμο

Σύμφωνα με την Lilium αυτοί οι γρήγοροι χρόνοι φόρτισης θα βοηθήσουν στην κερδοφορία του όλου εγχειρήματος διατηρώντας παράλληλα προσιτές τιμές για τους ταξιδιώτες, καθώς θα επιτρέψει να διατηρούνται τα αεροσκάφη του για πολύ περισσότερο χρόνο στον αέρα.

Το Lilium Jet θα έχει τη δυνατότητα να πετά έως και 25 φορές την ημέρα

Lilium jet

Ο νέος φορτιστής, που ονομάζεται MegaWatt, “θα επιτρέψει τη φόρτιση συνεχούς ρεύματος (DC) έως και 1.000 kW, σύμφωνα με την Lilium.

Η ισχύς του συστήματος, παράλληλα με το γεγονός ότι το Lilium Jet θα έχει αρχική εμβέλεια 250 χλμ. και ταχύτητα πτήσης περίπου 282 χλμ./ώρα, που σημαίνει ότι τα Lilium Jets θα μπορούν να πετάξουν 20 ή 25 φορές την ημέρα.

Η Lilium αναφέρει επίσης ότι το σύστημά φόρτισης θα είναι διαθέσιμο για βαρέα φορτηγά και για λεωφορεία, πράγμα που σημαίνει ότι θα «ανοίξει» το δρόμο για τον εξηλεκτρισμό όλων των τρόπων μεταφοράς, από αυτοκίνητα και φορτηγά έως και τα θαλάσσια μέσα μεταφοράς και τα αεροσκάφη», σύμφωνα με τον Frank Muehlon, Πρόεδρο του Τμήματος Ηλεκτρονικής Κινητικότητας της ABB.

Αρκετά ιπτάμενα ταξί ετοιμάζονται για την έναρξη της βιομηχανίας επιβατικών eVTOL. Η Lilium ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η αγορά των αεροπορικών ταξί αναμένεται να φτάσει σε αξία 6,63 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2030.

Διαβάστε επίσης: Νέες δοκιμαστικές πτήσεις από τα ταξί της Lilium που “πετούν” στο παρόν

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!