Ο ΑΔΜΗΕ «εισβάλλει» στον κλάδο των φορτιστών

O ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε την είσοδό του στον κλάδο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, μέσω της GRID Charge, θυγατρικής του Ομίλου GRID Telecom.

Η αγορά των φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό με την είσοδο ενός νέου… «παίκτη», ο οποίος θα «ηλεκτρίσει» τον ανταγωνισμό. Ο λόγος για τον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα εισβάλλει στον κλάδο φόρτισης, προχωρώντας στην ανάπτυξη και τη δημιουργία ισχυρού δικτύου φόρτισης.

Στο νέο του αυτό εγχείρημα δεν θα είναι μόνος. Πιο συγκεκριμένα, θα έχει στο πλάι του την GRID Charge, τη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου GRID Telecom. Η GRID Charge θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της υπερταχείας φόρτισης, εγκαθιστώντας σε επιλεγμένα σημεία σε όλη τη χώρα, φορτιστές σύγχρονης τεχνολογίας.

Cityzen και ΔΕΗ Blue συνεργάζονται για το δίκτυο φορτιστών

Υπερσύγχρονοι, «γρήγοροι» φορτιστές παντού

Ειδικότερα, θα εγκαταστήσει Superchargers DC και Ultra-rapid DC chargers. Φυσικά, θα διαθέτουν πιστοποίηση σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας. Οι νέοι υπερσύγχρονοι ταχυφορτιστές θα διαθέτουν ισχύ εξόδου έως 360 kW.

Έτσι, θα «εξυπηρετούν» εύκολα και γρήγορα τα ελαφρά και βαρέα οχήματα στο εθνικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων. Όπως επίσης και σε κόμβους εισόδου-εξόδου των πόλεων.

Παράλληλα, η GRID Charge θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός δικτύου συμβατικής φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (Fast AC chargers). Το εν λόγω δίκτυο θα βρίσκεται σε χώρους όπως καταστήματα, χώρους στάθμευσης, πρατήρια καυσίμων, αλλά και σε απομακρυσμένα σημεία.

Νέα υπηρεσία κράτησης για φόρτιση από την ΔΕΗ Blue

Η Grid Telecom έχει εξασφαλίσει 6 εκατομμύρια ευρώ

Η Grid Telecom είναι δικαιούχος και συντονίστρια της δράσης EXPAND-ECohesion του ευρωπαϊκού μηχανισμού χρηματοδότησης Connecting Europe Facility (CEF). Επίσης, θα συμμετάσχει στην ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου ταχυφορτιστών πανευρωπαϊκά, μέσω της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ που έχει εξασφαλίσει.

Ειδικότερα, θα αναπτύξουν περισσότεροι από 2.100 σταθμοί φόρτισης, σε συνεργασία με μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες διαχείρισης σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

ΔΕΗ Blue: Ο πρώτος ταχυφορτιστής 300 kW στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε:

«Με τη δημιουργία της Grid Charge, ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ συνεχίζει να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και εισέρχεται στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Έτσι, συμβάλλει ενεργά στην ενεργειακή μετάβαση μέσα από την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και στη χώρα μας.

Ο μετασχηματισμός του ΑΔΜΗΕ σε έναν Όμιλο Εταιρειών που παράγει αξία από το σύνολο των υποδομών του και αξιοποιεί πλήρως την τεχνογνωσία και τις οικονομικές τους δυνατότητες, αποτελεί κορυφαία στρατηγική προτεραιότητα για τον Διαχειριστή. Η Grid Charge δημιουργεί ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για τον Όμιλο του ΑΔΜΗΕ, ενώ θέτει τις βάσεις για την ισχυρή μας παρουσία στην αγορά της ηλεκτροκίνησης.

Η Grid Charge είναι έτοιμη να φέρει στην Ελλάδα ένα αξιόπιστο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Επιπλέον, θα εισαγάγει καινοτόμες τεχνολογίες στην αγορά, προς όφελος των καταναλωτών και του περιβάλλοντος».

Editorial