Ο Brand Ambasador της Mercedes-Benz, Jan Frodeno, κέρδισε το «Zwift Tri Battle Royale»

Ο τρις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ironman και Brand Ambassador της Mercedes-Benz, Jan Frodeno, κέρδισε το «Zwift Tri Battle Royale».

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ironman και Brand Ambassador της Mercedes-Benz, Jan Frodeno, κέρδισε τον Καναδό αντίπαλό του Lionel Sanders στο κλασικό τρίαθλο για μεγάλη απόσταση. Βελτιώνοντας μάλιστα το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα, το «Zwift Tri Battle Royale» που έλαβε χώρα στο Immenstadt στην περιοχή Allgäu της Γερμανίας στις 18 Ιουλίου, ο Frodeno τερμάτισε σε χρόνο 07:27:53. Έτσι ξεπέρασε τον προηγούμενο καλύτερό του χρόνο 07:35:39, τον οποίο κατάφερε το 2016 στο τρίαθλο μεγάλων αποστάσεων στο Ροθ, στη Μέση Φρανκονία της Γερμανίας.

Ο Lionel Sanders πέτυχε χρόνο 07:43:30, δημιουργώντας νέο προσωπικό ρεκόρ.

Για τον Jan Frodeno, ο αγώνας ήταν μια ξεχωριστή πρόκληση και εμπειρία:

Ήταν ένας εξαιρετικά σκληρός αγώνας σε μια υπέροχη πορεία, εναντίον ενός απίστευτα ισχυρού αντιπάλου – ένας υπέροχος αγώνας. Αυτό ακριβώς μου αρέσει σε αυτό το άθλημα.

Η μονομαχία με τον Lionel αποδείχθηκε πραγματική πρόκληση και τρέφω τον μεγαλύτερο σεβασμό για εκείνον και για την απόδοσή του. Για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κερδίσω. Το γεγονός, επίσης, ότι τελικά μπόρεσα να βελτιώσω το δικό μου ρεκόρ στο τρίαθλο είναι φυσικά κάτι το φανταστικό!”

Το εργοστάσιο της Mercedes στο Wörth προετοιμάζεται για τη μελλοντική σειρά παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών

Μοναδική ατμόσφαιρα με εντυπωσιακό φόντο

Η εκκίνηση του αγώνα ήταν στις 9 π.μ. από τη λίμνη στο Immenstadt. Οι δύο αθλητές ολοκλήρωσαν τέσσερις γύρους στη λίμνη «Großer Alpsee», κολυμπώντας συνολικά 3,86 χλμ.

Mercedes-Benz brand ambassador Jan Frodeno during the first discipline of the triathlon long distance: the 3.86 km swim

Στην ποδηλασία, επίσης, οι αθλητές οδήγησαν 180 χιλιόμετρα γύρω από το Immenstadt, κατά μήκος του κεντρικού δρόμου B19.

Jan Frodeno on the 180km bike course. On board: The EQA 250 (Combined power consumption: 15.7 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km) with 140 kW from Mercedes-EQ

Το τελικό σκέλος του αγώνα ήταν μία διαδρομή 42,2 χλμ. στο γραφικό τοπίο της περιοχής Allgäu, που καταλήγει στο Burgberg κοντά στο Immenstadt.

Lionel Sanders on the running track.

Τα οχήματα της Mercedes-EQ ως αξιόπιστοι συνοδοιπόροι

Η Mercedes-Benz συμμετείχε στην εκδήλωση ως ένας από τους κύριους χορηγούς και έδρασε υποστηρικτικά επί τόπου στον αγώνα για τον Jan Frodeno.

Τα οχήματα ήταν μοντέλα EQA 250 (με κατανάλωση ισχύος: 15,7 kWh / 100 km,  εκπομπές CO2:0g/km) από τη Mercedes-EQ.

«Τα ηλεκτρικά οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων από τη Mercedes-EQ αντιπροσωπεύουν την πρόοδο και τις κορυφαίες επιδόσεις και ενσωματώνουν βιώσιμες λύσεις κινητικότητας. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για τον Brand Ambassador της Mercedes-Benz, Jan Frodeno, που μας εντυπωσίασε με την εξαιρετικά δυνατή απόδοσή του στο τρίαθλο μεγάλων αποστάσεων και την κατάρριψη του, επίσης δικού του, παγκόσμιου ρεκόρ.

Απλώς δείχνει τι είναι ένας αθλητής παγκόσμιας κλάσης. Συγχαρητήρια!», δήλωσε η Bettina Fetzer, Επικεφαλής Επικοινωνιών & Μάρκετινγκ Mercedes-Benz AG, σχετικά με τη νίκη του Jan Frodeno.

Για τον αγώνα τριάθλου, τα οχήματα έφεραν οθόνες LED που έδειχναν την εξέλιξη τον αγώνα. Οι θεατές μπορούσαν επίσης να στείλουν μηνύματα σε αυτές τις οθόνες.

Επιπλέον, δύο δημοσιογράφοι ακολούθησαν τον αγώνα από τα αυτοκίνητα Mercedes-EQ, παρέχοντας επιτόπιες αναφορές για την καθηλωτική “μονομαχία” μεταξύ των αθλητών.

Ο Dr.Teddy Woll, Επικεφαλής της Αεροδυναμικής και των Ανεμοστοιχείων της Mercedes-Benz AG, συνδέθηκε επίσης με τον αγώνα μέσω βίντεο και μίλησε για τη σημασία της αεροδυναμικής στην επιτυχία των αγώνων.

EQA: Ένας “ηλεκτρικός αθλητής” Mercedes-Benz

Το EQA είναι η πρώτη ηλεκτρική Mercedes που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μίας GLA με μια αποτελεσματική ηλεκτρική κίνηση.

Ακόμα, με εμβέλεια άνω των 480 χιλιομέτρων (σύμφωνα με το NEDC), το όχημα είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση.

Το EQA προσφέρει σχεδόν αθόρυβη οδήγηση. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ένα από εκείνα που την κατέστησαν το ιδανικό όχημα υποστήριξης κατά τη διάρκεια του αγώνα τριάθλου.

Επιπλέον, το EQA εντυπωσιάζει με τον προοδευτικό και πολυτελή σχεδιασμό του, καθώς και τις έξυπνες λειτουργίες του.

Τα ευφυή συστήματα υποστήριξης βοηθούν τον οδηγό, μεταξύ άλλων, αποφεύγοντας τα ατυχήματα με τη βοήθεια του Electric Intelligence.

Το EQA είναι το πρώτο μοντέλο του οποίου η αεροδυναμική ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε εντελώς ψηφιακά. Έτσι η χαμηλή αντίσταση του ανέμου του εξασφαλίζει υψηλή απόδοση.

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes παρουσίασε τη νέα σειρά ηλεκτρικών φορτηγών eActros με αυτονομία έως 400 χλμ.

Ο Jan Frodeno θα λάβει μέρος τον Οκτώβριο στο τρίαθλο Kailua-Kona της Χαβάης, διεκδικώντας για ακόμα μια φορά τον παγκόσμιο τίτλο που κέρδισε το 2019.

Τέλος, τον αγώνα θα υποστηρίζει και πάλι η Mercedes-Benz που θα είναι στο πλευρό του στην αποστολή να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

abb_img
spot_img