Το εργοστάσιο της Mercedes στο Wörth προετοιμάζεται για τη μελλοντική σειρά παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών

Το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Wörth, προκειμένου να παραμείνει ανθεκτικό στο χρόνο, δείχνει την απαραίτητη ευελιξία προετοιμάζοντας την πορεία του για τη μελλοντική σειρά παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε για τον μελλοντικό προσανατολισμό του εργοστασίου Wörth

Η Daimler Truck δεσμεύτηκε σχετικά με το εργοστάσιο Wörth, το οποίο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εταιρεία μακροπρόθεσμα, ενόψει της μετατροπής των μεταφορών σε ουδέτερες από CO2.

Διαβάστε επίσης: Daimler, Traton και Volvo δημιουργούν ευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης υψηλής απόδοσης για βαρέα οχήματα

Η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στο συγκεκριμένο εργοστάσιο τα επόμενα χρόνια, ωστόσο, ο επερχόμενος μετασχηματισμός απαιτεί επίσης υποστήριξη από τον δημόσιο τομέα.

Daimler Mercedes Truck

Οι ακρογωνιαίοι λίθοι της συμφωνίας περιλαμβάνουν τη σειρά παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Wörth, την περαιτέρω ανάπτυξη των προσόντων του εργατικού δυναμικού στο πλαίσιο αυτού του μετασχηματισμού και την περαιτέρω επέκταση της ψηφιοποίησης όλων των διαδικασιών.

Η ευέλικτη παραγωγή θα εξασφαλίσει την αποτελεσματική παραγωγή τόσο των συμβατικών, όσο και των ηλεκτρικών φορτηγών στο εργοστάσιο Wörth τα επόμενα χρόνια.

Mercedes-Benz

Η Daimler Truck κάνει το επόμενο βήμα προς την ηλεκτροκίνηση στο Wörth

Η σειρά παραγωγής της σειράς ηλεκτρικών φορτηγών eActros για αστικές μετακινήσεις θα ξεκινήσει ήδη από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους στο Wörth.

Το ηλεκτρικό φορτηγό eActros LongHaul για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων έχει προγραμματιστεί να είναι έτοιμο για παραγωγή έως το 2024 και είναι ένα από τα πρώτα φορτηγά που βγαίνουν σε παραγωγή με κινητήρα υδρογόνου ενώ θα μπορεί να παραδοθεί σε πελάτες από το 2027.

Εκτός από τα Mercedes-Benz eActros, σχεδιάζεται επίσης η παραγωγή άλλης σειράς φορτηγών με μηδενικές εκπομπές ρύπων της Mercedes-Benz, όπως είναι το eEconic και το eActros LongHaul.

Κατά συνέπεια, η Daimler Truck θα συνεχίσει να επενδύει στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, κάτι που πρόκειται για μια σαφή δέσμευση της Γερμανία για την επιχειρηματική τοποθεσία και για το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Wörth.

Sven Gräble, Head of Mercedes-Benz Trucks Operations
Sven Gräble, Επικεφαλής της Mercedes-Benz Trucks Operations

«Σήμερα βάζουμε τα θεμέλια για τη νέα γενιά της παραγωγής φορτηγών Mercedes-Benz. Η αλλαγή τεχνολογίας στη βιομηχανία μας προς φορτηγά χωρίς εκπομπές ρύπων συνεπάγεται επίσης μια τεράστια μετάβαση για τις τοποθεσίες της παραγωγής μας.

Με τη νέα εικόνα-στόχο για το εργοστάσιο Wörth, διασφαλίζουμε την ανταγωνιστικότητα και, συνεπώς, τη βιωσιμότητα και το μέλλον της ίδιας της τοποθεσίας.

Στο μέλλον, θέλουμε να επεκτείνουμε σε μεγάλο βαθμό τη σειρά παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών μας εδώ και δημιουργούμε ήδη τις προϋποθέσεις για αυτό», λέει ο Sven Gräble, επικεφαλής της Mercedes-Benz Trucks Operations, υπεύθυνος για το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της Mercedes-Benz Trucks.

Thomas Zwick, Πρόεδρος του εργοστασίου της Mercedes-Benz Wörth εργοστασίου: “Μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση, συμφωνήσαμε για ένα ισχυρό και βιώσιμο όραμα για το μέλλον του εργοστασίου μας. Έτσι, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απασχόληση και να συμμορφωθούμε με τις υπάρχουσες συλλογικές συμβάσεις.

Είμαι υπερήφανος που το συμβούλιο έχει δεσμευτεί να παράγει τα νέα μοντέλα στο Wörth. Έτσι, μπορούμε με βεβαιότητα να προχωρήσουμε στη μετάβαση στη νέα εποχή μαζί με τους υπαλλήλους μας. Τα νέα προϊόντα προσφέρουν πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες ανάπτυξης. “

Το όραμα για το μέλλον του εργοστασίου της Mercedes-Benz στο Wörth

Mercedes-Benz Wörth

Το όραμα για το μέλλον του εργοστασίου της Mercedes-Benz στο Wörth καθορίζεται σε συμφωνία εργασίας με όρους που ισχύουν μέχρι το τέλος του 2029. Θα απαιτηθούν σημαντικά κονδύλια για τον επερχόμενο μετασχηματισμό, συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής της παραγωγής.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει για το σκοπό αυτό τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, ο μετασχηματισμός απαιτεί, επίσης, την υποστήριξη από τον δημόσιο τομέα.

Κατά συνέπεια, η Daimler Truck AG υπέβαλε αίτηση στη γερμανική κυβέρνηση, ώστε να αναλάβει ένα μέρος της χρηματοδότησης για την ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου και κυψελών καυσίμου, η οποία περιλαμβάνει επίσης την απαραίτητη μετατροπή του εργοστασίου του Wörth.

Κατά τη “μεταφορά” της Daimler Truck προς την εποχή της ηλεκτροκίνησης βασίζεται σταθερά σε δύο τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης: τις μπαταρίες και τις κυψέλες καυσίμου με βάση το υδρογόνο.

Tο πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό, το Mercedes-Benz eActros θα τεθεί σε παραγωγή στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Wörth τον Οκτώβριο του 2021, ακολουθούμενο από το eEconic το επόμενο έτος.

Η πιστοποίηση και η ευελιξία ως κλειδί για το μέλλον

Mercedes-Benz eActros

Νέες διαδικασίες συναρμολόγησης εισάγονται στο εργοστάσιο Wörth για την παραγωγή φορτηγών με εναλλακτικά συστήματα κίνησης, συμπεριλαμβανομένης και της απαραίτητης υποδομής.

Έτσι, η Daimler Truck πραγματοποιεί πρωτοποριακές εργασίες για ουδέτερες μεταφορές από CO2 που κατασκευάζονται στο Wörth. Οι αποφασιστικοί παράγοντες για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η μεγαλύτερη ευελιξία της παραγωγής.

Ο στόχος είναι να προετοιμάσει το εργατικό δυναμικό για μελλοντικές εργασίες.

Από το 2018, περίπου 2.000 εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει μέχρι τώρα περισσότερα προσόντα στο χειρισμό οχημάτων και εξαρτημάτων υψηλής τάσης στο κέντρο εκπαίδευσης και ανάπτυξης του Wörth και απέκτησαν επίσης απαραίτητες δεξιότητες για τη συναρμολόγηση ηλεκτροκίνητων φορτηγών.

Το εργοστάσιο είναι σε θέση να προσαρμόζεται αποτελεσματικά και γρήγορα στην αντίστοιχη ζήτηση της αγοράς και να ανταποκρίνεται αξιόπιστα στα απαιτητικά πρότυπα ποιότητας της Mercedes-Benz.

Επιπλέον, το εργοστάσιο προετοιμάζεται επί του παρόντος να αυξήσει σημαντικά την παραγωγική του ικανότητα.

Πράσινο εργοστάσιο: Η παραγωγή θα γίνει εντελώς ουδέτερη ως προς το CO2

Zukunftssicher, nachhaltig und flexibel: Mercedes-Benz Werk Wörth stellt Weichen für die künftige Serienproduktion von batterieelektrischen und Brennstoffzellen-Lkw Future-proof, sustainable and flexible: Mercedes-Benz plant in Wörth sets course for future series production of battery-electric and fuel-cell trucks

Εκτός από τα προϊόντα, ολόκληρη η διαδικασίας παραγωγής στο Wörth, θα είναι ουδέτερη από το CO2 από το 2022, όπως και σε όλα τα άλλα ευρωπαϊκά εργοστάσια για φορτηγά της Daimler.

Η προμήθεια ενέργειας χωρίς CO2 από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αποτελέσει τη βάση της παραγωγής.

Ως μέρος αυτής της ενέργειας, το εργοστάσιο θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από αιολικά και ηλιακά πάρκα καθώς και από υδροηλεκτρικούς σταθμούς από το 2022 και έπειτα.

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes παρουσίασε τη νέα σειρά ηλεκτρικών φορτηγών eActros με αυτονομία έως 400 χλμ.

Στο δρόμο για να γίνει ένα πράσινο το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Wörth η συνεχής βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στο εργοστάσιο παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.

Μάλιστα σε αυτή την κατεύθυνση τα υπάρχοντα κτίρια και οι υποδομές θα ανακαινιστούν πλήρως από την άποψη της ενεργειακής απόδοσης και νέες, πιο φιλικές προς το κλίμα τεχνολογίες θα χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή, όπως η “Eco Paint Process” στο κατάστημα χρωμάτων.

abb_img
spot_img