Ο Δήμος Ασπροπύργου εξοπλίζει τον στόλο του με ηλεκτρικά οχήματα

Τα οχήματα που θα αποκτηθούν θα χρησιμοποιηθούν για τις υπηρεσίες καθαριότητας και για τη δημοτική συγκοινωνία.

Με ηλεκτρικά οχήματα εξοπλίζει τον υπηρεσιακό στόλο του ο Δήμος Ασπροπύργου. Η πρόταση της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών για χρηματοδότηση του έργου, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και η υλοποίησή του αναμένεται να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης και να μειώσει αισθητά και τα έξοδα, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομία του Δήμου.

Τα οχήματα που θα αποκτηθούν θα χρησιμοποιηθούν για τις υπηρεσίες καθαριότητας και για τη δημοτική συγκοινωνία.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, δήλωσε ότι: «Ξεκίνησε με το 4ο Δημοτικό Ασπροπύργου και συνεχίζεται με την ηλεκτροκίνηση. Η πρόταση που εγκρίθηκε έγινε με γνώμονα την οικονομία, την προστασία του περιβάλλοντος και την άμεση ανάγκη να αποκτήσει ο Δήμος μας καινούργια, ασφαλή οχήματα σύγχρονων προδιαγραφών στη Δημοτική Συγκοινωνία και τη Διεύθυνση Καθαριότητας».

Για την απόφαση αυτή ο Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Ποιότητας και Αποδοτικότητας και Αγροτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Νέζης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «επιβράβευση» της υποβληθείσας πρότασης από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, καθώς και την πολύτιμη συνεισφορά της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών στη σύνταξη της πρότασης.

Το δημαρχείο Ασπροπύργου.

Συγκεκριμένα, ο δημοτικός στόλος θα εξοπλιστεί με:

  • Ένα επιβατικό όχημα πέντε θέσεων.
  • Ένα ηλεκτρικό λεωφορείο έξι θέσεων.
  • Ένα ηλεκτρικό μικρό φορτηγό με υδραυλικά ανατρεπόμενο κάδο.
  • Δύο μικρά ηλεκτρικά φορτηγά ανοικτού τύπου.
  • Ένα ηλεκτρικό σάρωθρο.
  • Έξι ηλεκτρικούς φορτιστές οχημάτων.

Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Υπενθυμίζουμε πως το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών έχει ως βασικό σκοπό την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω των φορέων της αυτοδιοίκησης.

Στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας «Περιβάλλον» του προγράμματος με τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους», προβλέπεται η χρηματοδότηση έως και 100% για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων έργου.

Το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης στους δήμους χρηματοδοτεί την προμήθεια:

  • Έως και 10 (πέντε μικρών και πέντε μεγάλων) ηλεκτρικών οχημάτων(αμιγώς ηλεκτρικών, υβριδικών εξωτερικής φόρτισης ή κυψέλης καυσίμου)
  • Έως και πέντε και πιο συγκεκριμένα τύπου: Επιβατηγών οχημάτων(συμβατικών, διθέσιων, SUV), δίκυκλων οχημάτων (μοτοσυκλέτες, μοτοποδήλατα, ποδήλατα με υποβοηθούμενη ποδηλάτηση), μικρών φορτηγών (pick-up, van κλειστού τύπου, για δυσπρόσιτα μέρη), μικρών λεωφορείων(με προδιαγραφές για ΑμΕΑ)
  • Έως πέντε μεγαλύτερων οχημάτων: Μέσων δημοτικής συγκοινωνίας (λεωφορεία, τρενάκια, με προδιαγραφές για ΑμΕΑ), οχημάτων για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων(απορριμματοφόρα, πλυντήρια κάδων κλπ), οχημάτων έργου/μεταφορών(φορτηγά κλπ) καθώς και την κατασκευή/προμήθεια των απαραίτητων σταθμών φόρτισης (σημεία επαναφόρτισης κανονικής ή υψηλής ισχύος) και λοιπού αναγκαίου εξοπλισμού (ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης, μέτρα πυροπροστασίας) των ανωτέρω οχημάτων.
  • Επιπλέον, είναι δυνατή και η κάλυψη του εναλλακτικού καυσίμου των οχημάτων με την αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) ως επικουρική δράση που μπορούν να περιλαμβάνουν έργο αξιοποίησης Α.Π.Ε., προϋπολογισμού έως το 100% της μέσης ετήσιας κατανάλωσης.

⇒ Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και οι «πρωτιές» στην ηλεκτροκίνηση των δήμων της Ελλάδας

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!