Ο Δήμος Περιστερίου αποκτά 5 ηλεκτρικά λεωφορεία

Η Δήμος Περιστερίου «μπαίνει» στην πρίζα, αποκτώντας 5 ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία θα φορτίζονται με ηλιακή ενέργεια.

Ο Δήμος Περιστερίου είναι πρωτοπόρος στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και το αποδεικνύει με την απόκτηση 5 υπερσύγχρονων ηλεκτροκίνητων λεωφορείων για την αναβάθμιση δημοτικής συγκοινωνίας. Μαζί με αυτά απέκτησε και άλλα μικρότερα οχήματα, έχοντας βάλει στο πρόγραμμα και πρόσθετες υποδομές που έχουν σχέση με την ηλεκτροκίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, η παρουσίαση έγινε την Τρίτη, στις 19 Δεκεμβρίου 2023, στο «Πράσινο Σημείο» Πάρκο Περιβαλλοντικής  Ευαισθητοποίησης στη Νέα Ζωή. Φυσικά, το παρών στην παρουσίαση έδωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης.

Ο Δήμος Αχαρνών αποκτά κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα

Μάλιστα, ο κ. Παχατουρίδης ανέφερε σε δηλώσεις του:

«Η δημοτική μας συγκοινωνία, πλέον μπαίνει σε νέα τροχιά με σύγχρονα οχήματα, χωρίς ρύπους, χωρίς θόρυβο, δωρεάν για τους δημότες. Τα νέα λεωφορεία έχουν μεγάλη αυτονομία και θα φορτίζονται με ηλιακή ενέργεια που θα παράγει ο Δήμος Περιστερίου μέσω ηλιακών πάνελ, με αποτέλεσμα το κόστος λειτουργίας τους να είναι μηδενικό, καθώς και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

Επιπλέον, το παρών έδωσε και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, η οποία τόνισε τα εξής:

«Η χρηματοδότηση έγινε μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν, πέρα από την αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας με την εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών, να επιτευχθεί και εξοικονόμηση πόρων, καθώς η λειτουργία τους θα επιφέρει μηδενική χρήση καυσίμων».

Ο Δήμος Μαλεβιζίου αποκτά κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα

Πως είναι τα ηλεκτρικά λεωφορεία που έχει ο Δήμος Περιστερίου

Σε ότι αφορά τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία που θα κυκλοφορούν στους δρόμους του Περιστερίου, είναι φιλικά και για τους επιβάτες (εκτός από το περιβάλλον). Ειδικότερα, το καθένα μπορεί να μεταφέρει 58 επιβάτες συνολικά, εκ των οποίων οι 22 καθήμενοι. Διαθέτουν σύστημα επιγονάτισης, ράμπα αμαξιδίων και θέσεις ΑμΕΑ, ενώ ο ευρύχωρος διάδρομός τους διευκολύνει την επιβίβαση και την αποβίβαση, ειδικά τις ώρες αιχμής.

Τέλος, είναι εξαιρετικά λειτουργικό και για τον οδηγό. Το διευρυμένο παρμπρίζ, η κάμερα οπισθοπορείας, οι εσωτερικές κάμερες και το εργονομικό τιμόνι του διευκολύνουν τον χειρισμό του οχήματος. Ειδικά, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ο Δήμος Περιστερίου βαδίζει στον σωστό δρόμο! Να παίρνουν σειρά και οι επόμενοι Δήμοι και όχι μόνο!

abb_img
spot_img