Ο Δήμος Μαλεβιζίου αποκτά κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα

Οι πολίτες του Δήμου Μαλεβιζίου στην Κρήτη θα έχουν στη διάθεσή τους 38 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα, εκ των οποίων τα 2 θα είναι για ΑμΕΑ.

Η ηλεκτροκίνηση συναντά την μικροκινητικότητα στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Μαλεβιζίου. Εκεί, οι κάτοικοι θα έχουν τη δυνατότητα για «ηλεκτρικές» μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους.

Πως θα γίνει αυτό; Η απάντηση είναι με τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για τους πολίτες πολύ σύντομα. Ειδικότερα, ο Δήμος Μαλεβιζίου θα αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλάτων, το οποίο θα προσφέρει 38 ηλεκτρικά ποδήλατα, με τα 2 εξ αυτών να είναι για ΑμΕΑ.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι οι «καθαρές» μετακινήσεις, η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και γενικότερα η ενίσχυση της μετακίνησης με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.

Το Honda e-MTB Concept θα πάρει τα… βουνά

Με 4 σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά ποδήλατα ο Δήμος Μαλεβιζίου

Επιπλέον, με βάση το διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί θα δημιουργηθούν 4 σταθμοί φόρτισης και ενοικίασης των ηλεκτρικών ποδηλάτων με αυτονομία 60 χιλιομέτρων. Επίσης, οι πολίτες, θα μπορούν να παραλάβουν και να χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν. Αυτό θα είναι εφικτό μέσω ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος,

Το ΔΕΗ e-bike Festival επιστρέφει για 3η χρονιά

Επιπλέον, θα τα επιστρέφουν σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης που είναι εγκατεστημένα σε 4 επιλεγμένα σημεία. Αυτά λαμβάνουν χώρα στο Γάζι, την Αμμουδάρα αλλά και στην Ελ. Βενιζέλου σε σημείο που προβλέπει η μελέτη ανάπλασης του δρόμου.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι ύψους 309.900 ευρώ και είναι από το ΕΣΠΑΕπιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Ηλεκτρικά ποδήλατα: Σε ποια χώρα κάνουν θραύση;

Τι προβλέπει η πρόταση του Δήμου Μαλεβιζίου

Τέλος, ο Δήμος Μαλεβιζίου πέτυχε την ένταξη της πρότασής του, η οποία προβλέπει τα εξής:

  • Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης
  • Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων)
  • Δίκτυο κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο
  • Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (ιστός και εφαρμογές για κινητά) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας
  • Ολοκληρωμένη μονάδα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικρότητας με τον κατάλληλο εξοπλισμό λογισμικού και υλικού
abb_img
spot_img