Ο Δήμος Αχαρνών αποκτά κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα

Ο Δήμος Αχαρνών θα αποκτήσει έναν στόλο 55 ηλεκτρικών ποδηλάτων, καθώς και ένα σταθμός μίσθωσης και φόρτισης.

Ο Δήμος Αχαρνών προετοιμάζεται να φιλοξενήσει έναν καινοτόμο στόλο από 55 ηλεκτρικά ποδήλατα, σε ένα εκτεταμένο σύστημα σταθμών μίσθωσης και φόρτισης. Ειδικότερα, η υλοποίηση αυτού του έργου, ξεκινά μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της ανάδοχης εταιρείας.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. του Υπουργείου Περιβάλλοντος και το Ταμείο Συνοχής χρηματοδοτούν το έργο. Το ποσό χρηματοδότησης φτάνει τα 432.000 ευρώ. Με αυτήν τη χρηματοδότηση, ο Δήμος Αχαρνών θα διαμορφώσει ένα δίκτυο σύγχρονων σταθμών σε κεντρικά σημεία της πόλης. Έτσι, η χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων θα είναι προσιτή σε όλους τους πολίτες.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου αποκτά κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα

Μείωση της κυκλοφορίας και προώθηση της Βιώσιμης Κινητικότητας

Πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι του έργου εστιάζουν στη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και στην ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Με την δημιουργία του εν λόγω συστήματος ηλεκτρικών ποδηλάτων, ο Δήμος στοχεύει στη διευκόλυνση της καθημερινής μετακίνησης των πολιτών. Παράλληλα, ενισχύει τη βιώσιμη κινητικότητα.

Το Vodafone Business «ηλεκτρίζει» τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Ο Δήμος Αχαρνών συμβάλλει για μία πράσινη πόλη

Επιπλέον, με τον συνδυασμό της προώθησης της χρήσης ποδηλάτου και της εξοικείωσης με την ηλεκτροκίνηση, ο Δήμος Αχαρνών αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου. Η δημιουργία αυτού του σύγχρονου στόλου ηλεκτρικών ποδηλάτων αντιπροσωπεύει ένα βήμα προς ένα πιο οικολογικό και βιώσιμο μέλλον.

Τέλος, με την επίσημη έναρξη αυτού του έργου, ο Δήμος Αχαρνών ενισχύει την προσπάθειά του για μια πιο πράσινη, καθαρή, και καινοτόμα πόλη. Προσφέροντας, δηλαδή, στους πολίτες του μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στη μετακίνησή τους.

Το ΔΕΗ e-bike Festival επιστρέφει για 3η χρονιά

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, δήλωσε:

«Πολύ σύντομα οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ποδήλατο, κάνοντας κράτηση ακόμα και από το κινητό τους, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο το περιβάλλον και την υγεία τους.

Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τις προσπάθειες για μείωση των ρύπων και της κίνησης στους δρόμους, να κάνουμε τις Αχαρνές μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής».

abb_img
spot_img