Ο Έλον Μάσκ αγοράζει το Twitter!

Ο Έλον Μάσκ μετά από διαπραγματεύσεις, θα πληρώσει περίπου 44 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει την ψηφιακή πλατφόρμα του Twitter.

Ακούστε το άρθρο

Ο Έλον Μάσκ προχωρά στην εξαγορά του Twitter καταβάλλοντας περίπου 44 δισ. δολάρια. Συγκεκριμένα, θα πληρώσει για κάθε μετοχή της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης 54,20 δολάρια.

Επιπλέον, στόχος του Μάσκ αποτελεί η ιδιωτικοποίηση του Twitter και η έξοδος του από το χρηματιστήριο της Wall Street. Ουσιαστικά, κατά τον Έλον Μάσκ, το Twitter δεν λειτουργεί πιά ως μια πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου. Αυτό, λοιπόν, θέλει να διορθώσει ο δισεκατομμυριούχος.

Ο Μασκ θέλει να αγοράσει το Twitter (;)

Σε σχετικό tweet του, ο Έλον Μάσκ δήλωσε:

«Ελπίζω ακόμα και οι χειρότεροι επικριτές μου να παραμείνουν στο Twitter, γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία λόγου». Στη συγκεκριμένη, μάλιστα, δημοσίευση προχώρησε πριν την ανακοίνωση της εξαγοράς της πλατφόρμας.

Ακόμη, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς μαμούθ ο Ιδιοκτήτης της Tesla, έγραψε:

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί. Το Twitter, λοιπόν,  είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας. Το Twitter έχει τεράστιες δυνατότητες και ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εταιρεία και την κοινότητα των χρηστών για να το “ξεκλειδώσουμε”».

Ο Μασκ «έφαγε πόρτα» και από το Twitter

Τι δηλώνουν στο Twitter

To διοικητικό συμβούλιο του Twitter ενέκρινε ομόφωνα τη συναλλαγή, η οποία θα κλείσει μέσα στο 2022. Ουσιαστικά, αναμένουν τη ρυθμιστική υπογραφή και την έγκριση των μετόχων.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Twitter, Bret Taylor, δήλωσε τα εξής:

«Το διοικητικό συμβούλιο διεξήγαγε μια στοχαστική και ολοκληρωμένη διαδικασία για να αξιολογήσει την πρόταση του Έλον Μάσκ. Εστιάσαμε, λοιπόν, στην αξία, τη βεβαιότητα και τη χρηματοδότηση. Η προτεινόμενη συναλλαγή θα προσφέρει ένα σημαντικό ασφάλιστρο μετρητών και πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη πορεία προς τα εμπρός για τους μετόχους του Twitter».

Μασκ: Έφαγε πόρτα στο Berghain;

Άλμα στις μετοχές και στο αγαπημένο κρυπτονόμισμα του Έλον Μάσκ

Η μετοχή της πλατφόρμας, αν και είχε ανασταλεί λόγω των εξελίξεων κατέγραψε άνοδο +5,5% και άγγιξε τα 51,60 δολάρια. Επιπλέον, το Dogecoin κατέγραψε αύξηση μεγαλύτερη του 20%. Το εν λόγω κρυπτονόμισμα προώθησε επανειλημμένα στο Twitter o Έλον Μάσκ.

 

abb_img