Ο Έλον Μάσκ θέλει να αγοράσει το Twitter (;)

Ο Έλον Μάσκ προσφέρει 43,4 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει το Twitter, μετά την πρόσφατη απόκτηση του 9,2% των μετοχών της πλατφόρμας.

Ο Έλον Μάσκ επιθυμεί τη μετατροπή του Twitter σε ιδιωτική εταιρεία και την έξοδο του από το χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της Tesla προσφέρει περισσότερα από 43 δισ. δολάρια για την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρόταση εξαγοράς της πλατφόρμας φανερώνει τον λόγο άρνησης της θέσης στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Ο Μάσκ, δηλαδή, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει την πρόταση εξαγοράς ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Μάσκ «έφαγε πόρτα» και από το Twitter

Το χρονικό της επένδυσης στο Twitter

Ο Έλον Μάσκ τον περασμένο Μάρτιο προχώρησε στην αγορά του 9,2% των μετοχών του Twitter. Στη συνέχεια, απέρριψε μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της πλατφόρμας ως μεγαλομέτοχος.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla κατέθεσε επιστολή στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η οποία περιέχει τους λόγους της πρότασης για την εξαγορά του Twitter. Ο δισεκατομμυριούχος, λοιπόν, επιθυμεί την έξοδο του Twitter από το χρηματιστήριο και παράλληλα τη μετατροπή του σε ιδιωτική εταιρεία. Επιπλέον, θεωρεί ότι η πλατφόρμα δεν εκπληρώνει την κοινωνική αποστολή της ελευθερίας του λόγου.

Μάσκ: Έφαγε πόρτα στο Berghain;

Οι στόχοι του Έλον Μάσκ

Ο Έλον Μάσκ ως υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου, αν γίνει ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, κατά πάσα πιθανότητα θα χαλαρώσει τις πολιτικές περιορισμού του ακραίου λόγου. Με ότι συνεπάγεται μία τέτοια κίνηση.

Tesla: Ο Μάσκ «τα έσπασε» στο Βερολίνο

Επιπλέον, ίσως πραγματοποιήσει το αίτημα πολλών χρηστών για δυνατότητα επεξεργασίας ενός ποστ (Tweet) μετά τη δημοσίευση του. Τέλος, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για… χειραγώγηση της αγοράς μέσω των δημοσκοπήσεων του.

 

abb_img
spot_img