Ο Έλον Μασκ CEO της Apple;

Η ιστορία για τον Έλον Μασκ έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και των ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων των Gizmodo και των LA Times.

Πρόσφατα, το Interesting Engineering δημοσίευσε μια ιστορία, η οποία περιλαμβάνει τον CEO της Tesla, Έλον Μασκ και τον CEO της Apple, Tim Cook.

Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη ιστορία βρίσκεται στις σελίδες του βιβλίου Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Tim Higgins.

Τα γεγονότα του βιβλίου διαδραματίζονται το 2016, όταν η Tesla δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει σε οικονομικό επίπεδο. Σε μια τηλεφωνική κλήση μεταξύ του Elon Musk και του Tim Cook, ο τελευταίος, προσφέρεται να αγοράσει την Tesla. “Σίγουρα”, απαντά ο πρώτος, αλλά με έναν όρο, ότι ο ίδιος ο Elon Musk θα γίνει CEO.

Ο Tim Cook συμφωνεί, ωστόσο, εκεί είναι που ο Έλον Μασκ ξεκαθαρίζει ότι θέλει να γίνει CEO… και της Apple, εκτός της Tesla! Τελικά, ο Tim Cook κλείνει το τηλέφωνο με άσχημο τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Η Apple προσέλαβε τον πρώην CEO της Canoo, Ulrich Kranz

Η ιστορία έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και των ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων των Gizmodo και των LA Times. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει αν πράγματι είναι αληθινή.

Περίπλοκη ιστορία με τον Έλον Μασκ

Elon Musk

Στα τέλη του 2020, ο Musk έγραψε στο Twitter: «Τις πιο σκοτεινές ημέρες της προετοιμασίας του Model 3, επικοινώνησα με τον Tim Cook για να συζητήσω την πιθανότητα να αποκτήσει η Αpple, την Tesla (στο 1/10 της τρέχουσας αξίας της). Εκείνος όμως αρνήθηκε να κάνουμε κάποια συνάντηση».

Αυτό βέβαια θα σήμαινε ότι οι δύο διάσημοι διευθύνοντες σύμβουλοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν την προαναφερθείσα συνομιλία. Αλλά η ιστορία είναι περισσότερο περίπλοκη.  Ο Μασκ έγραψε, επίσης, στο Twitter “Ο Τιm Cook και εγώ δεν είχαμε ποτέ προφορικές ή γραπτές συνομιλίες”.

Tesla and Apple

Ο Tim Higgins ανέβασε στο Twitter την εξής δήλωση: “Στον Elon Musk δόθηκαν πολλές ευκαιρίες να σχολιάσει τη συγκεκριμένη ιστορία. Δεν το έκανε. Αυτή η ιστορία προέρχεται, ωστόσο, από άτομα που άκουσαν την επανάληψη της από τον ίδιο”.

Ωστόσο, ο Elon Musk έκανε ένα tweet σύμφωνα με το οποίο O Tim Higgins κατάφερε να κάνει το βιβλίο του ψεύτικο και βαρετό. Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει μια άρνηση για όσα αυτό γράφει.

Διαβάστε επίσης: Ο Tim Cook, η Apple και το μυστήριο του “Project Titan”

Στο τέλος, μόνο ο Elon Musk και ο Tim Cook γνωρίζουν εάν αυτή η ιστορία είναι αληθινή ή όχι. Εκτός εάν, φυσικά, αποφασίσουν να κάνουν επίσημες δηλώσεις σχετικά με το θέμα αυτό, κάτι το οποίο… μοιάζει μάλλον απίθανο.

Editorial