Ο Tim Cook, η Apple και το μυστήριο του “Project Titan”

Ο CEO της Αpple, Tim Cook, άφησε να εννοηθεί, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ότι ο τεχνολογικός κολοσσός έχει μπει στη διαδικασία να αναπτύξει ένα project σχετιζόμενο με ένα αυτόνομο, ηλεκτρικό όχημα. 

Το συγκεκριμένο project έχει γίνει γενικά γνωστό ως “Project Titan”, αλλά όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Πολλές από τις ιδέες τις Apple στην πραγματικότητα ποτέ δεν υλοποιούνται”.

Apple 2

Εδώ και μήνες έχουν γραφτεί πολυάριθμα δημοσιεύματα που κάνουν εικασίες σχετικά με το ποια εταιρεία θα επέλεγε η Apple για να συνεργαστεί με σκοπό την δημιουργία του πρώτου της αυτοκινήτου.

Πάντως, σύμφωνα με το Bloomberg, οι επικρατέστερες εταιρείες για τη συγκεκριμένη συμφωνία ήταν οι Foxconn και Magna International.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η Αpple είχε έρθει σε επαφή με πολλές άλλες εταιρείες συμπεριλαμβανομένων των Hyundai, Nissan και Kia.

Στο Bloomberg, επίσης, είχε δημοσιευθεί ότι η εταιρεία είχε έρθει σε επαφή ακόμα και με την Ferrari, ωστόσο, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών δεν κατέληξαν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι οδηγοί είναι θετικοί στην απόκτηση EV, αλλά διστακτικοί στην αυτόνομη οδήγηση;

Το ουσιαστικό ζήτημα φαίνεται να είναι ότι μία τέτοια είδους συμφωνία, αυτόματα θα έβαζε την εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων που θα συνεργαζόταν, απέναντι στο νέο της μεγάλο ανταγωνιστή, την ίδια την Apple.

Αpple 3

Ο Tim Cook ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που έδωσε στη δημοσιογράφο Kara Swisher από τους New York Times: “Η αυτονομία πρόκειται κατά τη γνώμη μου για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη της τεχνολογίας. Σε μεγάλο βαθμό ένα αυτοκίνητο μοιάζει με ένα ρομπότ. Υπάρχουν πολλά που μπορεί κανείς να κάνει εξελίσσοντας την αυτονομία, θα δούμε και τι θα κάνει η Apple για αυτό.

Το γεγονός ότι η Apple θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, δεν θα σήμαινε αυτομάτως ότι το αυτοκίνητο αυτό θα έβγαινε και στην αγορά.

Ο CEO της Apple ανέφερε, επίσης: “Εξετάζουμε πάρα πολλά πράγματα γενικότερα, αλλά πολλά από αυτά δεν βλέπουν ποτέ το φως της ημέρας. Δεν θέλω όμως να αποκλείσω το συγκεκριμένο ενδεχόμενο”.

Διαβάστε επίσης: Η πανδημία «εκτόξευσε» τις μετακινήσεις με e-bikes στις ΗΠΑ

Τέλος, ο Tim Cook αρνήθηκε να σχολιάσει αν το project της Apple πρόκειται για ένα αυτοκίνητο ή για την τεχνολογία που μπορεί να συνδυαστεί με ένα αυτοκίνητο και έκλεισε την συνέντευξη του λέγοντας, κάπως γενικόλογα, ότι η σύζευξη του hardware, software και των υπηρεσιών είναι το σημείο όπου ξεκινά η “μαγεία” της τεχνολογίας.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!