Ο Έλον Μασκ ήθελε να γίνει ο… Μεγάλος Αδελφός!

Σύμφωνα με την βιογραφία του, ο Έλον Μασκ ήθελε να χρησιμοποιήσει εσωτερική κάμερα για να καταγράφει τη συμπεριφορά των οδηγών.

Η επίσημη βιογραφία για τον Έλον Μασκ, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα, φέρνει στο φως νέες αποκαλύψεις για τις σκέψεις και τη δράση του CEO της Tesla. Η νέα αποκάλυψη που προέκυψε, αφορά την επιθυμία του ισχυρού δισεκατομμυριούχου να παρακολουθεί τους οδηγούς εν ώρα οδήγησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μασκ υποστήριξε την χρήση της εσωτερικής κάμερας παρακολούθησης του οδηγού για την καταγραφή σε βίντεο της συμπεριφοράς του οδηγού. Ο λόγος που ήθελε να προβεί σε αυτή την κίνηση, ήταν για την υπεράσπισή του έναντι μηνύσεων και ερευνών για ατυχήματα που πιθανώς να είχαν σχέση με το Autopilot.

Tesla: Ένα Robotaxi Concept στη βιογραφία του Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ ήθελε να προστατέψει τον εαυτό του

Επιπλέον, η βιογραφία αποκάλυψε ότι η χρήση καμερών εξετάστηκε για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς των οδηγών και μάλιστα εν αγνοία τους. Ο Μασκ πίστευε ότι για τα περισσότερα ατυχήματα που έγιναν με αυτοκίνητα Tesla, την αποκλειστική ευθύνη την είχαν οι οδηγοί και όχι το κακό λογισμικό.

Επομένως, πρότεινε τη χρήση των δεδομένων από τις κάμερες, ως αποδεικτικό στοιχείο σε περίπτωση που το λάθος ήταν του οδηγού. Ωστόσο, η ομάδα απορρήτου της αμερικάνικης μάρκας είχε αντίθετη άποψη για την εν λόγω τακτική. Ειδικότερα, θα μπορούσαν να λάβουν μέρος σε κάτι τέτοιο, προφανώς για λόγους απορρήτου.

Ο Έλον Μασκ «κράζει» το Tesla Cybertruck… μέσω e-mail!

Τελικά ποιος φταίει για τα ατυχήματα;

Σε ότι αφορά τα ατυχήματα με Tesla, συνήθως οδηγούν σε εικασίες που έχουν να κάνουν με τον αυτόματο πιλότο. Ουσιαστικά, τον… «κατηγορούν» για πιθανή δυσλειτουργία.

Ωστόσο, πολλές έρευνες αθωώνουν ουσιαστικά τον αυτόματο πιλότο. Παράλληλα, αποκαλύπτουν ότι η ακατάλληλη χρήση από τον οδηγό ήταν η κυριότερη αιτία. Έτσι, η προσθήκη και η λειτουργία καμερών στη διαδικασία έρευνας θα μπορούσε να παρέχει περισσότερα χρήσιμα στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Οι δορυφόροι του Έλον Μασκ στην… Ελλάδα!

Προς το παρόν, η NHTSA συνεχίζει να διερευνά το σύστημα Autopilot της Tesla. Όπως όλα δείχνουν θα εστιάσει στα μέτρα ασφαλείας και την παρακολούθηση του οδηγού.

Η πρόταση του Μασκ για χρήση καμερών καμπίνας κυρίως για υπεράσπιση έναντι μηνύσεων και ερευνών έχει εγείρει ανησυχίες, σχετικά με το απόρρητο και τις ηθικές επιπτώσεις.

abb_img
spot_img