Ο Έλον Μασκ πούλησε 10 εκατομμύρια μετοχές της Tesla

Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla συνολικής αξίας 8,4 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο της εξαγοράς του Twitter από τον ίδιο.

Ακούστε το άρθρο

Στις 26 και 27 Απριλίου ο Έλον Μασκ προχώρησε στην πώληση περίπου 10 εκατομμυρίων μετοχών της Tesla. Η αξία, μάλιστα, των συγκεκριμένων μετοχών άγγιξε τα 8,4 δισ. δολάρια. Πολλοί εκτιμούν ότι η πώληση των μετοχών έγινε στο πλαίσιο της εξαγοράς του Twitter από τον ίδιο.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της Tesla για την εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έδωσε προσωπική εγγύηση 21 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Έλον Μάσκ αγοράζει το Twitter!

Τι έγινε με τις μετοχές της Tesla 

Οι τιμές των μετοχών, τις οποίες πούλησε, ο Έλον Μασκ κινήθηκαν μεταξύ 872 και 999 δολαρίων η μία. Το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών πούλησε ο Μασκ την Τρίτη 26 Απριλίου και προκάλεσε πτώση στις μετοχές της εταιρείας κατά 12%. Την Τετάρτη, όμως, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο κατά 1 ποσοστιαία μονάδα.

Tesla: Πτώση 15% στη μετοχή της μετά την εξαγορά του Twitter

Επιπλέον, την Πέμπτη η τιμή της μετοχής έκλεισε σταθερά στα 877,51 δολάρια. Ακόμη, η πτώση της μετοχής στις 16 Απριλίου ήταν η μεγαλύτερη πτώση, που σημειώθηκε από το Σεπτέμβριο του 2020. Τέλος, ακολούθησε και ένα tweet του Έλον Μασκ, μέσω του οποίου ανακοίνωσε ότι δεν θα πουλήσει άλλες μετοχές.

Έλον Μασκ ο πιο… χρεωμένος CEO

Οι μετοχές του Μασκ, οι οποίες είναι δεσμευμένες σε δάνεια, έχουν αξία άνω των 90 εκατομμυρίων δολαρίων. Με αυτό, λοιπόν, τον τρόπο ο Έλον Μασκ είναι ο πιο χρεωμένος –σε μετοχές- CEO μεταξύ ανώτατων στελεχών και διευθυντών επιχειρήσεων. Δεύτερος, μάλιστα, στη λίστα είναι ο Λάρι Έλισον, πρόεδρος της Oracle.

Μεταχειρισμένα Tesla… ακριβότερα από καινούρια!

Οι ρήτρες της εξαγοράς του Twitter

Ο Έλον Μασκ θα πληρώσει τέλος τερματισμού στο Twitter αξίας 1 δισ. δολαρίων, αν δεν εξασφαλίσει την προβλεπόμενη χρηματοδότηση. Επιπλέον, στην περίπτωση αποδοχής από το Twitter ανταγωνιστικής προσφοράς ή απόρριψης της συμφωνίας από τους μετόχους, η πλατφόρμα θα χρωστούσε αμοιβή διάλυσης. Συγκεκριμένα, θα έπρεπε να καταβάλλει στον Μασκ το ποσό του 1 δισ. δολαρίων.

 

abb_img