Ο Έλον Μασκ ψάχνει χρηματοδότες και αλλάζει το Twitter

Ο Έλον Μασκ αναζητά χρηματοδότες για την εξαγορά του Twitter και παράλληλα προτείνει αρκετές αλλαγές για την πλατφόρμα.

Ακούστε το άρθρο

Μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του Twitter, o Έλον Μασκ αναζητά χρηματοδότες σε μεγάλες επενδυτικές εταιρείες αλλά και ιδιώτες. Αυτό μοιάζει λογικό, αφού το κόστος εξαγοράς αγγίζει περίπου τα 44 δισ. δολάρια. Ακόμη, η αναζήτηση χρηματοδοτών στοχεύει στη δέσμευση όσο το δυνατόν μικρότερου μέρους της προσωπικής του περιουσίας.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης της Tesla μέσω δημοσίευσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρέωσης των λογαριασμών ορισμένων χρηστών.

Ο Μασκ πούλησε 10 εκατομμύρια μετοχές της Tesla

Γιατί ψάχνει χρηματοδότηση ο Έλον Μασκ;

Κατά τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter, o Έλον Μασκ έδωσε προσωπική εγγύηση αξίας 21 εκατομμυρίων δολαρίων. Επομένως, η χρηματοδότηση θα μπορούσε να μειώσει το ποσό της προσωπικής εγγύησης. Κάτι τέτοιο, λοιπόν, μπορεί να γίνει μέσω προνομιακού ή κοινού μετοχικού κεφαλαίου.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του Έλον Μασκ συνδέεται με τις μετοχές της Tesla. Ο ίδιος, μάλιστα, πούλησε περίπου 10 εκατομμύρια μετοχές του στην Tesla, συνολικής αξίας 8,4 δισ. δολαρίων.

Ο Έλον Μάσκ αγοράζει το Twitter!

Οι κινήσεις για τη χρηματοδότηση

Ο Έλον Μασκ μέχρι στιγμής εξασφάλισε από τράπεζες τη διάθεση δανείων 13 δισ. δολαρίων. Το πόσο δεν ήταν μεγαλύτερο, λόγω του χαμηλού επιπέδου οικονομικής ρευστότητας του Twitter. Επιπλέον, ο δισεκατομμυριούχος δέσμευσε μερικές από τις μετοχές του στην Tesla σε τράπεζες για περαιτέρω δανειοδότηση. Συγκεκριμένα, πέτυχε δανειοδότηση αξίας 12,5 δισ. δολαρίων.

Tesla: Αύξηση της παραγωγής αυτοκινήτων φέτος κατά 50%

Επιπρόσθετα, ο Μασκ προσέγγισε ιδιωτικές εταιρείες κεφαλαίου, εταιρείες διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων και πλούσιους επενδυτές. Ουσιαστικά, μέσω της χρηματοδότησης θα έχουν συγκεκριμένη απόδοση από το Twitter. Όπως, δηλαδή, ένα ομόλογο ή ένα δάνειο αποδίδει κέρδη επί τη βάσει συγκεκριμένου επιτοκίου, με την απόδοση να αυξάνεται ανάλογα με τη μετοχική αξία της εταιρείας.

Τέλος, έχει επαφές και με μεγαλομετόχους του Twitter, ώστε να εξετάσουν τη πιθανότητα εισαγωγής του ποσοστού των μετοχών τους στη συμφωνία αντί της εξαργύρωσης του.

Tesla: Ξεχάστε όσα ξέρατε με τα καλώδια φόρτισης!

Θα υπάρξει χρέωση λογαριασμών στο Twitter;

Ο Έλον Μασκ μέσω ενός προσωπικού του tweet ανακοίνωσε ότι ίσως υπάρξει κάποια χρέωση στου λογαριασμούς εμπορικών χρηστών και κυβερνήσεων. Τέλος, κατά τον ίδιο, δεν θα υπάρξει χρέωση για του περιστασιακούς χρήστες της πλατφόρμας.

 

abb_img