Ο Elon Musk λέει πως δεν του αρέσει να είναι CEO της Tesla

Ο Elon Musk επέμεινε στο δικαστήριο τη Δευτέρα ότι δεν ελέγχει την Tesla Inc. και ανέφερε, επίσης, ότι δεν του αρέσει να είναι Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς ανέλαβε τη θέση για να μπορέσει να υποστηρίξει την εξαγορά της εταιρείας SolarCity, το 2016.

Η αγωγή από συνδικαλιστικά ταμεία συντάξεων και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων κατά του Musk τον κατηγορεί ότι σπαταλούσε τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, προκειμένου να αγοράσει την SolarCity.

Διαβάστε επίσης: Οι Tesla Energy, Brookfield και Dacra αναπτύσσουν μια αειφόρο γειτονιά μεγάλης κλίμακας

Ο Musk τότε κατείχε μερίδιο 22% τόσο στην Tesla, όσο και στην SolarCity, η οποία ιδρύθηκε…από δύο ξαδέλφια του, τον Λίντον και τον Πίτερ Ράιβ.

Solar Panels

Ο Musk ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του τη Δευτέρα ότι προσπάθησε «πολύ σκληρά για να μην γίνει CEO της Tesla».

Η αγωγή των μετόχων κατηγορεί τον Elon Musk ότι κυριαρχεί στις συζητήσεις για τις συμφωνίες, ωθώντας την Tesla να πληρώσει περισσότερα χρήματα για την εξαγορά της SolarCity και μάλιστα παραπλανώντας τους μετόχους.

Σε μια δίκη με διάρκεια δύο εβδομάδες στο Wilmington, ο Musk, αρνήθηκε να συμφωνήσει ότι ελέγχει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και διαφώνησε στο ότι οι ηχογραφήσεις μιας σειράς συνεντεύξεων τον απεικονίζουν ως “αφεντικό με απεριόριστη δύναμη“.

Ο δικηγόρος των μετόχων, Randall Baron, ρώτησε εάν το διοικητικό συμβούλιο εξέτασε τα δύο «γενικά του σχέδια» για την Tesla και στο επίκεντρο της υπόθεσης βρέθηκε ο ισχυρισμός ότι ο Musk ήταν ο μέτοχος που ουσιαστικά είχε συγκεντρώσει στα χέρια του τον έλεγχο της Tesla.

Φυσικά στην περίπτωση που στέκει αυτός ισχυρισμός, τότε αυξάνεται και η πιθανότητα η οποιαδήποτε συμφωνία να είναι άδικη προς τους υπόλοιπους μετόχους.

Tesla 3

Οι μέτοχοι ζήτησαν από το δικαστήριο να διατάξει τον Musk, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, να επιστρέψει στην Tesla όσα ξόδεψε για τη συμφωνία της εξαγοράς της Solar City.

Ο Musk αρνήθηκε πολλές φορές να απαντήσει με ένα απλό ναι ή όχι ενώ οι περισσότερες ερωτήσεις επικεντρώθηκαν στον έλεγχο της Tesla από τον Elon Musk.

Ο Musk ρωτήθηκε αρχικά για περίπου μία ώρα από τον δικηγόρο του, Evan Chesler, σχετικά με τη σχέση του με το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο.

Ο Musk απάντησε: «Θα έλεγα πως είναι καλή. Όλοι δουλεύουν σκληρά, ενώ παράλληλα όλοι είναι και ικανά άτομα. Παρέχουν καλές συμβουλές και είναι αυστηροί στο να ενεργούν για λογαριασμό των μετόχων.”

Διαβάστε επίσης: Το Autopilot βάζει σε περιπέτειες την Tesla – Έρευνες των ΗΠΑ για υπαιτιότητα σε δυστυχήματα

Νομικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι ο δικαστής θα ψάξει για αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Elon Musk απείλησε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή ότι οι διευθυντές για κάποιο λόγο θεώρησαν ότι δεν μπορούσαν να αντισταθούν ή να του φέρουν αντίσταση.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και άλλοι συμμετέχοντες στη συμφωνία του 2016, αναμένεται να καταθέσουν από την Τρίτη.

abb_img
spot_img