Ο ήλιος… «θρέφει» το ηλεκτρικό γιοτ AQUON One

Το ηλεκτρικό γιοτ AQUON One διαθέτει κυψέλες υδρογόνου, ενώ χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια και το θαλασσινό νερό για ατελείωτη αυτονομία.

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών σκαφών AQUON έκανε… σεφτέ, αφού πραγματοποίησε την πρώτη πώληση του πολυτελούς καταμαράν AQUON One. Το εν λόγω ηλεκτρικό σκάφος υπόσχεται ατελείωτη αυτονομία. Είναι ένα σούπερ οικολογικό ηλεκτρικό γιοτ με μηδενικούς ρύπους και το πρώτο της εταιρείας.

Η AQUON είναι μία εταιρεία κατασκευής σκαφών αναψυχής, η οποία εστιάζει στη βιωσιμότητα. Ιδρύθηκε στο πλαίσιο της Swiss Sustainable Yachts AG, με έδρα τη Ζυρίχη. Η εταιρεία συνδυάζει την εξαιρετική ελβετική μηχανική ποιότητα, την ισπανική τεχνογνωσία ναυπηγικής και τον απαράμιλλο ιταλικό σχεδιασμό, με φόντο τη βιωσιμότητα στη θάλασσα.

Η ABB «ηλεκτρίζει» τα… ύδατα της Λισαβόνας!

Το «πράσινο» ηλεκτρικό γιοτ AQUON One

Επιστρέφουμε στο AQUON One, το οποίο είναι ηλεκτρικό με κυψέλες υδρογόνου, ενώ αντλεί ενέργεια και από την ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα που του επιτρέπει να αξιοποιεί ακόμη και το θαλασσινό νερό, για να ταξιδεύει για μέρες στη θάλασσα χωρίς το άγχος της αυτονομίας.

Το ηλεκτρικό γιοτ έχει μήκος 20 μέτρα, ενώ διαθέτει 64 τετραγωνικά μέτρα φωτοβολταϊκών ηλιακών συλλεκτών στην οροφή του, τα οποία συμβάλλουν στη φόρτιση μπαταριών ιόντων λιθίου. Οι εν λόγω μπαταρίες αποθηκεύουν την ηλεκτρική ενέργεια, την οποία χρησιμοποιεί το σκάφος για την πρόωσή του.

Domus: Ένα ηλεκτρικό και ηλιακό… τριμαράν!

Μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε αέριο υδρογόνου

Σε ότι αφορά την ηλιακή ενέργεια που συλλέγει τη χρησιμοποιεί για να μετατρέψει το αφαλατωμένο θαλασσινό νερό σε αέριο υδρογόνου. Ειδικότερα, το αέριο συμπιέζεται σε 300 bar και αποθηκεύεται σε δεξαμενές άνθρακα που υπάρχουν στο σκάφος.

Ουσιαστικά, το ηλεκτρικό καταμαράν «δημιουργεί» μόνο του τα… καύσιμα που έχει ανάγκη για την πρόωσή του, προσφέροντας έτσι απεριόριστη αυτονομία. Δηλαδή, δεν έχει ανάγκη κανέναν. Τέλος, να σημειώσουμε ότι χωρίς την αναπλήρωση από την ηλιακή ενέργεια και το νερό, μπορεί να ταξιδεύει στη θάλασσα μέχρι και 3 μέρες.

Ιδού το ηλιακό καταμαράν ALVA Yachts OCEAN ECO 78!

Η ομάδα σχεδιασμού της AQUON, περιγράφει το One:

«Ένα έξυπνο καταμαράν σχεδιαστών που επαναπροσδιορίζει το premium yachting. Προσφέρει έναν ανεξάρτητο τρόπο ζωής για βιώσιμη πολυτέλεια, που τροφοδοτείται από πράσινο υδρογόνο και ηλιακή ενέργεια. Το όνομα AQUON συμβολίζει την εν λόγω τεχνολογία αιχμής και παραπέμπει σε αυτή την ισχυρή πολυτέλεια του καθαρού νερού.

Έχουμε καλύψει ηλιακά ηλεκτρικά καταμαράν και στο παρελθόν, αλλά η ομάδα του AQUON έχει αναπτύξει ένα μοναδικό σύστημα στο σκάφος που μπορεί να διανύσει ημέρες στη θάλασσα χωρίς αναπλήρωση. Είναι σε θέση να προσφέρει απεριόριστη εμβέλεια χωρίς καμία εξάρτηση από τα καύσιμα».

Editorial