Ο νέος ηλεκτροκινητήρας της Porsche είναι για… ποδήλατα!

Η Porsche αποφάσισε να κάνει... πετάλι και να δημιουργήσει ηλεκτρικό κινητήρα για ποδήλατα, σε συνεργασία με την ολλανδική Ponooc.

Η Porsche έχει μπει για τα καλά στον χώρο των ηλεκτρικών ποδηλάτων. Βέβαια, η γερμανική εταιρεία το έχει πάει ένα βήμα παραπέρα και δεν στοχεύει μόνο στην κατασκευή των δικών της ποδηλάτων. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να προμηθεύει άλλες εταιρείες με ηλεκτρικά μοτέρ που θα κατασκευάζει. Όπως επίσης με τις μπαταρίες και το λογισμικό τους.

Porsche Macan: Ένα βήμα πριν τον εξηλεκτρισμό της

Ο νέος ηλεκτρικός κινητήρας της Porsche είναι ο P2

Η γερμανική φίρμα σύναψε συνεργασία με την εταιρεία Ponooc, μία ολλανδική εταιρεία με δράσεις στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας. Επιπλέον, η εν λόγω συνεργασία περιλαμβάνει την κατασκευή του κατάλληλου λογισμικού και ενός νέου και ισχυρού συστήματος μετάδοσης κίνησης για e-Bike. Αυτό θα τροφοδοτεί και τα δικά της ηλεκτρικά ποδήλατα, ενώ θα το προμηθεύει επίσης και σε άλλες εταιρείες.

Ο νέος ηλεκτρικός κινητήρας θα φέρει την ονομασία P2 και θα είναι διαθέσιμος για τη νέα γενιά e-Bikes της μάρκας αρχής γενομένης από το 2025. Επιπλέον, η Porsche έχει εξαγοράσει το 20% των μετοχών της Fazua, εταιρείας κατασκευής μετάδοσης συστημάτων κίνησης e-Bikes. Με αυτόν τον τρόπο, δείχνει την προσπάθεια που κάνει για την «ηλεκτρική» της επέκταση.

Porsche Cayenne: 20 χρόνια επιτυχίες!

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche AG, Lutz Meschke δήλωσε:

«Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες για την Porsche στο τμήμα e-Bike. Αυτός είναι ο λόγος που επεκτείνουμε με συνέπεια τις δραστηριότητές μας σε αυτόν τον τομέα. Ο Jan Becker και ο Moritz Failenschmid είναι αποδεδειγμένοι ειδικοί όσον αφορά τη δημιουργία και την ανάπτυξη μακροπρόθεσμων και πελατοκεντρικών επιχειρήσεων.

Ως μέρος μιας ομάδας με υψηλά προσόντα και κίνητρα, θα το αποδείξουν αυτό στις δύο κοινές επιχειρήσεις. Όπως είναι χαρακτηριστικό της Porsche, έχει να κάνει με την ανάπτυξη προϊόντων που εμπνέουν τους ανθρώπους μέσω της έξυπνης σχεδίασης, της εξελιγμένης τεχνολογίας και της εξαιρετικής απόδοσης».

Editorial