Ο Όμιλος Hyundai στοχεύει στην κορυφή της ηλεκτροκίνησης

Έως το 2030, ο Όμιλος Hyundai θα διαθέτει γκάμα με 31 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με στόχο να κατακτήσει το Τop-3 των κατασκευαστών παγκοσμίως.

Ο Όμιλος Hyundai Motor ανακοίνωσε τον στόχο του να γίνει ένας από τους 3 κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων παγκοσμίως, έως το 2030. Επιπλέον, δήλωσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσω των συνδυασμένων πωλήσεων ηλεκτρικών μοντέλων του Ομίλου (Hyundai, Kia και Genesis). Μάλιστα, η ανακοίνωση έλαβε χώρα στα πλαίσια ειδικής τελετής θεμελίωσης παραγωγικής μονάδας αποκλειστικά για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στην Κορέα.

Επίσης, ο Όμιλος τόνισε τα σχέδιά του να επενδύσει 18 δισεκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια βιομηχανία ηλεκτροκίνητων οχημάτων έως το 2030. Επιπλέον, σχεδιάζει να επεκτείνει σημαντικά την ετήσια παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Κορέα. Ειδικότερα, θα κατασκευάζει 1,51 εκατομμύρια οχήματα και 3,64 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως έως το 2030.

Ανάλογες επενδύσεις θα γίνουν και σε δραστηριότητες Έρευνας & Ανάπτυξης. Όπως για παράδειγμα, η ανάπτυξη μιας πλατφόρμας για ηλεκτροκίνητα οχήματα επόμενης γενιάς, η επέκταση της γκάμας των προϊόντων, η ανάπτυξη βασικών εξαρτημάτων και προηγμένων τεχνολογιών και η δημιουργία ερευνητικών εγκαταστάσεων.

Hyundai Ioniq 6: Σάρωσε στα World Car Awards με τριπλή νίκη

Στα σχέδια και η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα «eM» για τον Όμιλο Hyundai

Ο Όμιλος σχεδιάζει παράλληλα να αναπτύξει διαδοχικά αποκλειστικές πλατφόρμες για κάθε κατηγορία οχημάτων. Μέσα σε αυτές, θα υπάρχει και η πλατφόρμα «eM», αποκλειστικά για ηλεκτροκίνητα επιβατικά οχήματα. Σύμφωνα με την κορεάτικη εταιρεία, η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα θα κάνει την εμφάνισή της το 2025. Επιπλέον, θα δημιουργήσει μία νέα υποδομή υπερταχείας φόρτισης, ενώ παράλληλα θα επεκτείνει περαιτέρω το δίκτυο φορτιστών στην Κορέα.

Το 2030, το Hyundai Motor Group θα διαθέτει γκάμα 31 ηλεκτροκίνητων μοντέλων συνολικά. Παράλληλα, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των ανταλλακτικών αυτοκινήτων μέσω προγραμμάτων συνεργασίας. Μάλιστα, ο Όμιλος έχει εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για την καλύτερη υποστήριξη των προμηθευτών. Αυτό το πρόγραμμα αφορά τα κέρδη και τις ζημίες τους, τη ρευστότητα και τα μέτρα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.

Το νέο όχημα της Hyundai θα φτάσει μέχρι το… φεγγάρι

Υποστήριξη σε προμηθευτές με σκοπό την επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης

Ειδικότερα, ο Όμιλος Hyundai Motor σχεδιάζει να παρέχει σημαντική υποστήριξη και προς τους προμηθευτές. Σκοπός είναι να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στην επιτάχυνση της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση της βιομηχανίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Έτσι, το Hyundai Motor Group ιδρύει ένα ταμείο, δίνοντας τη δυνατότητα στους προμηθευτές εξαρτημάτων κινητήρων εσωτερικής καύσης να μπορούν να δανείζονται επιχειρηματικά κεφάλαια με χαμηλά επιτόκια σε σύγκριση με την αγορά.

Hyundai e-Corner: Αλλάζει την έννοια του παρκαρίσματος

Επίσης, παρέχει εξωτερική συμβουλευτική διαχείρισης σε προμηθευτές που επιδιώκουν να αναπτύξουν νέες μελλοντικές επιχειρηματικές στρατηγικές. Παράλληλα, βοηθάει στελέχη και υπαλλήλους συνεργαζόμενων εταιρειών να αναπτύξουν μελλοντικές δυνατότητες κινητικότητας μέσω ειδικής εκπαίδευσης.

Μέσω αυτών των στρατηγικών επενδύσεων, ο Όμιλος θα βελτιώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της κορεατικής βιομηχανίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Μάλιστα, θα προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που θα οδηγήσουν τη μεταφορά αυτού του παραδείγματος στον παγκόσμιο κλάδο κινητικότητας.

Editorial