Ο Peter Salzmann πέταξε με το ηλεκτρικό wingsuit της BMWi

Γεννημένος στην Αυστρία, ο Salzmann βρήκε το πάθος του στο BASE jumping, δηλαδή το άλμα από σταθερά σημεία όπως κτίρια, γέφυρες και γκρεμούς.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την προσπάθεια του Αυστριακού Peter Salzmann. Ο αυστριακός αεραθλητής με το ειδικά διαμορφωμένο Electric Wingsuit της BMWi έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σε πτήση με wingsuit.

Ο Peter Salzmann, γνωστός BASE jumper και επαγγελματίας αεραθλητής, τον Δεκέμβριο του 2020 έθεσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, ολοκληρώνοντας την πρώτη πτήση με ηλεκτρικά τροφοδοτούμενο wingsuit.

Hλεκτρικό φορτηγό έθεσε νέο ρεκόρ Γκίνες στην αυτονομία, καλύπτοντας 1.099 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση

Στον αέρα με την στολή και έναν… ηλεκτροκινητήρα

Γεννημένος στην Αυστρία, ο Salzmann βρήκε το πάθος του στο BASE jumping, δηλαδή το άλμα από σταθερά σημεία όπως κτίρια, γέφυρες και γκρεμούς.

Ενώ κάποιοι BASE jumpers προτιμούν να χρησιμοποιούν ένα wingsuit για να τους επιτρέπει να πραγματοποιούν διαδρομές όσο το δυνατό πιο μακριά από τα σημεία που ξεκινά το άλμα τους, κάποιοι πειραματίζονται με ισχυρούς προωθητές, προκειμένου να επιτύχουν υψηλότερες οριζόντιες ταχύτητες ή για να διατηρήσουν το ύψος και να παραμείνουν στον αέρα για όσο περισσότερο χρόνο μπορούν.

Όμως, ο Peter Salzmann στηρίχτηκε στην τεχνογνωσία του για την περιοχή από όπου επέλεξε να πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα για να το κάνει πιο συναρπαστικό, ενώ έπαιξε και με την ιδέα της λειτουργίας ενός ενσωματωμένου ηλεκτροκινητήρα στο wingsuit του.

Η παγκόσμια καινοτομία της BMW για την ψηφιακή διάγνωση ελαστικών με τεχνητή νοημοσύνη

Ο σχεδιασμός και η λειτουργία του wingsuit από την BMWi

Ο Salzmann ήρθε σε επαφή με τη BMWi για την υλοποίηση των σχεδίων του. Η εν λόγω εταιρεία είναι μία θυγατρική της BMW με έμφαση στην ηλεκτρική πρόωση.

Δουλεύοντας με την BMWi από το 2017, ο Salzmann κατασκεύασε τον απαραίτητο εξοπλισμό που διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 7,5 kW. Παρέχοντας έτσι την ώθηση που ήθελε ο Salzmann για επιπλέον ταχύτητα και ώθηση.

Το εν λόγω wingsuit τροφοδοτεί μια μπαταρία ιόντων λιθίου 50V που μπορεί να ενεργοποιηθεί με γκάζι. Αυτό λειτουργεί με τον αντίχειρα και είναι ενσωματωμένο στο αριστερό μανίκι της στολής του.

Ο Salzmann πήδηξε από ένα ελικόπτερο που πέταγε λίγο κάτω από τα 10.000 πόδια (3.000 μέτρα). Το wingsuit του παρείχε την ώθηση για να φτάσει σε τελική ταχύτητα 299 χλμ./ώρα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι συμβατικοί κινητήρες μπορούν να φτάσουν μόνο το ένα τρίτο αυτών των ταχυτήτων, είναι σίγουρα ένα σπουδαίο επίτευγμα.

Ωστόσο, τα 15 λεπτά ώθησης που παρείχαν οι ηλεκτροκινητήρες όχι μόνο επέτρεψαν στον Σάλτσμαν να πετάξει πάνω από μια βουνοκορφή. Αλλά και να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για την ολοκλήρωση της πρώτης πτήσης με ηλεκτρική στολή.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!