Ο Tim Cook, η Apple και το “Project Titan”

Ο CEO της Apple, Tim Cook, άφησε να εννοηθεί, ότι θα αναπτύξει ένα project σχετιζόμενο με ένα αυτόνομο, ηλεκτρικό όχημα.

Ο CEO της Αpple, Tim Cook, άφησε να εννοηθεί, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ότι ο τεχνολογικός κολοσσός έχει μπει στη διαδικασία να αναπτύξει ένα project σχετιζόμενο με ένα αυτόνομο, ηλεκτρικό όχημα.

Το συγκεκριμένο project έχει γίνει γενικά γνωστό ως “Project Titan”, αλλά όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά:

Πολλές από τις ιδέες τις Apple στην πραγματικότητα ποτέ δεν προχωρούν”.

Apple 2

Εδώ και μήνες δημοσιεύματα που κάνουν εικασίες σχετικά με το ποια εταιρεία θα επέλεγε η Apple για να συνεργαστεί με σκοπό την δημιουργία του πρώτου της αυτοκινήτου.

Οι συνεργάτες της Apple

Πάντως, σύμφωνα με το Bloomberg, οι πιθανές εταιρείες για τη συγκεκριμένη συμφωνία οι Foxconn και Magna International.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η Αpple είχε έρθει σε επαφή με πολλές άλλες εταιρείες συμπεριλαμβανομένων των Hyundai, Nissan και Kia.

Στο Bloomberg, επίσης, είδαμε ότι η εταιρεία είχε έρθει σε επαφή ακόμα και με την Ferrari, ωστόσο, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών δεν κατέληξαν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Ποιοι οδηγοί είναι θετικοί στην απόκτηση EV, αλλά διστακτικοί στην αυτόνομη οδήγηση;

Το ουσιαστικό ζήτημα είναι ότι μία τέτοια είδους συμφωνία, αυτόματα θα έβαζε την εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων , απέναντι στο νέο της μεγάλο ανταγωνιστή, την ίδια την Apple.

Αpple 3

Ο Tim Cook ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που έδωσε στη δημοσιογράφο Kara Swisher από τους New York Times: “Η αυτονομία πρόκειται κατά τη γνώμη μου για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη της τεχνολογίας. Σε μεγάλο βαθμό ένα αυτοκίνητο μοιάζει με ένα ρομπότ. Υπάρχουν πολλά που μπορεί κανείς να κάνει εξελίσσοντας την αυτονομία, θα δούμε και τι θα κάνει η Apple για αυτό.

Το γεγονός ότι η Apple μπορεί να δημιουργεί ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, δεν σημαίνει  ότι αυτό  θα έβγαινε και στην αγορά.

Ο CEO της Apple ανέφερε, επίσης:

Εξετάζουμε πάρα πολλά πράγματα γενικότερα, αλλά πολλά από αυτά δεν βλέπουν ποτέ το φως της ημέρας. Δεν θέλω όμως να αποκλείσω το συγκεκριμένο ενδεχόμενο”.

Η πανδημία «εκτόξευσε» τις μετακινήσεις με e-bikes στις ΗΠΑ

Τέλος, ο Tim Cook δεν σχολίασε αν το project της Apple θα είναι ένα αυτοκίνητο  τεχνολογία που αφορά ένα αυτοκίνητο. Έκλεισε την συνέντευξη του λέγοντας ότι η σύζευξη του hardware, software και των υπηρεσιών είναι η “μαγεία” της τεχνολογίας.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!