Ο Yash Mathur αλλάζει τα φώτα… των αυτοκινήτων

Ο Yash Mathur ξεπερνά τους περιορισμούς του σχεδιασμού δημιουργώντας γράμματα και αριθμούς για τα φώτα των αυτοκινήτων.

Κάθε χρόνο τον Μάρτιο, πολλοί σχεδιαστές, γραφίστες και εικονογράφοι συμμετέχουν στο «36 Days of Type». Έτσι για 36 ημέρες οι σχεδιαστές εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους επανασχεδιάζοντας γράμματα και αριθμούς. Από το λατινικό Α μέχρι το Ζ και από το 0 έως το 9.

Σχεδιαστές και δημιουργοί τρισδιάστατων μοντέλων, βάζουν τα δυνατά τους για να μας εκπλήξουν. Ενώ είναι πιθανό με τα σχεδία τους να μας στέλνουν κωδικοποιημένα μηνύματα.

Tesla και Defra ετοιμάζουν ηλεκτρικά τρακτέρ!

Ωστόσο ο Yash Mathur βλέπουμε ότι ξεπερνά τους περιορισμούς του σχεδιασμού δημιουργώντας μια γραμματοσειρά που ο ίδιος εμπνεύστηκε για το αυτοκίνητο.

Τα γράμματα… στο φως

ο Yash Mathur βλέπουμε ότι ξεπερνά τους περιορισμούς του σχεδιασμού δημιουργώντας μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη για το αυτοκίνητο.

Ο Mathur αναζητά την έμπνευσή του σε μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων και μετατρέπει τους προβολείς τους σε γράμματα και αριθμούς. Αν υπάρχει κάτι που αξίζει να επαινεθεί εδώ, αυτό είναι αναμφίβολα η ευρηματικότητα του Mathur.

Δεν μπορεί κανείς παρά να εκτιμήσει τον ευφάνταστο σχεδιασμό που έχουν οι προβολείς και τα πίσω φώτα στη συγκεκριμένη προσπάθεια. Ουσιαστικά δίνει πλέον τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να φτιάξει έναν προβολέα ή ένα πίσω φως σε όποιο σχήμα επιλέξει.

Ο Έλον Μασκ είναι ο νέος μεγαλομέτοχος του Twitter

Ο μόνος περιορισμός εδώ είναι η φωτεινότητα. Καθώς τα φώτα του αυτοκινήτου εξυπηρετούν έναν πολύ συγκεκριμένο και σοβαρό σκοπό, πρέπει να είναι αρκετά φωτεινά. Και αυτό το σημείο θα χρειαστεί προσοχή αν δούμε το σχέδιο αυτό να εφαρμόζεται σιγά σιγά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι μάρκες αυτοκινήτων που ο Mathur τους άλλαξε τα φώτα

ο Yash Mathur βλέπουμε ότι ξεπερνά τους περιορισμούς του σχεδιασμού δημιουργώντας μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη για το αυτοκίνητο.

Αλλά εδώ σας έχουμε το καλύτερο. Και λέμε καλύτερο γιατί από κάθε θεωρία, με όποια γράμματα και αν μπορεί να γραφτεί, καλύτερη είναι η πράξη. Και στην περίπτωση μας δεν είναι άλλη από την υιοθέτηση της συγκεκριμένης ιδέας από μία εταιρεία. Η εταιρεία αυτή είναι η Mercedes για ένα concept car της και όπως μπορείτε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, να μαντέψετε, επέλεξε το γράμμα Μ.

Η Tesla απέλυσε υπάλληλο λόγω… βίντεο στο YouTube!

Ωστόσο ο Mathur έχει «αλλάξει τα φώτα» σχεδόν σε κάθε μάρκα αυτοκινήτου που μπορείτε να σκεφτείτε. Από τα γνωστά Audi, Porsche, Tesla, Ford και Lamborghini, μέχρι και σε αυτοκίνητα από λιγότερο γνωστές μάρκες όπως είναι η Donkervoort, η Oldsmobile και η W Motors.

Ο Mathur δούλεψε σε αυτήν τη σειρά κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown το 2020 και έτσι ήταν λογικό να παρουσιάσει τη δουλειά του στο φετινό 36 Days of Type.

Εσείς ποιο γράμμα θα επιλέγατε;

abb_img
spot_img