Οδική ασφάλεια: Ενημέρωση μαθητών από την ΕΛ.ΑΣ!

Η οδική ασφάλεια ήταν το αντικείμενο της ειδικής δράσης στο ΟΑΚΑ, κατά την οποία η ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε μαθητές και μαθήτριες.

Στο ΟΑΚΑ έλαβε χώρα δράση για την ενημέρωση μαθητών και μαθητριών σχετικά με την οδική ασφάλεια από την Ελληνική Αστυνομία. Την ημερίδα οργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού μέσω του φορέα Motorsport Greece. Ακόμη, στην εκδήλωση συμμετείχαν από κοινού η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο Υφυπουργός Προστασίας του πολίτη.

Τα φυσικά κουμπιά είναι ασφαλέστερα από τις οθόνες αφής!

Οδική ασφάλεια και σωστή χρήση του ποδήλατου

Η Ελληνική Αστυνομία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ενημέρωσε τους μαθητές δημοτικών και γυμνασίων της Αττικής για την οδική ασφάλεια. Συγκεκριμένα, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ υπέδειξαν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και τη σωστή χρήση ποδηλάτου και πατινιού. Επιπλέον, οι μαθητές παρακολούθησαν την εκπαίδευση των αστυνομικών για την ασφαλή οδήγηση της μοτοσυκλέτας.

Ο EuroNCAP βελτιώνει την αυτοκινητική ασφάλεια!

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε:

«Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι δείγμα πολιτισμού και πρέπει να αποτελεί αντικείμενο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για τα παιδιά μας. Εργαστήρια Δεξιοτήτων και δράσεις με συνεργαζόμενους φορείς ενημερώνουν μαθητές και μαθήτριες για τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας ήδη από το νηπιαγωγείο. Επιπλέον, καλλιεργούν αξίες, όπως η υπευθυνότητα και ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή».

Η αμυντική οδήγηση αυξάνει την ασφάλεια των μεταφορών

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, από την πλευρά του δήλωσε:

«Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή και συντονισμό με την Ελληνική Αστυνομία κατά τη δεύτερη ημέρα μετεκπαίδευσης στελεχών της Άμεσης Δράσης στη μοτοσυκλέτα. Υπήρξε, μάλιστα ενδιαφέρουσα ενημέρωσή τους για τα θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφορίας. Η εκδήλωση ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το Υπουργείο Παιδείας και το Υφυπουργείο Αθλητισμού για θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!