Οι 40αρηδες προτιμούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα βρίσκονται ψηλά στην προτίμηση κυρίως οδηγών κοντά στα 40 έτη, είτε πρόκειται για άνδρες είτε για γυναίκες.

Ακούστε το άρθρο

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εκδηλώνουν οι άνδρες και οι γυναίκες με ηλικία κοντά στα 40 έτη. Σε αυτό κατέληξε η έρευνα της εταιρείας Savanta, η οποία παρέχει συμβουλές σε επιχειρήσεις.

Μάλιστα, η Savanta πραγματοποίησε την έρευνα στο πλαίσιο της προώθησης του νέου μοντέλου της ιταλικής φίρμας AEHRA. Η εν λόγω φίρμα έχει ως στόχο την είσοδο της στο χώρο των πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τα 10 κορυφαία ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε αυτονομία!

Ποιοι προτιμούσαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Τα στοιχεία της έρευνας της Savanta είναι αντίθετα με τα στοιχεία παλαιότερης έρευνας. Η εν λόγω έρευνα διαπίστωνε ότι τα προτιμούσαν κατά μέσο όρο άνδρες 50 ετών.

Αντιθέτως, η έρευνα της Savanta τοποθετεί το ενδιαφέρον για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο φύλο. Συγκεκριμένα, το 53% των ανδρών και το 51% των γυναικών απάντησαν «πολύ πιθανό» στην ερώτηση αν θα εξέταζαν σοβαρά την αγορά ενός premium EV.

8.790 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 1.200 φορτιστές στην Ελλάδα

Ψηφιακή ή παραδοσιακή αγορά;

Αν και η χρήση εφαρμογών ψηφιακής αγοράς σημειώνει άνοδο, οι περισσότεροι θεωρούν απαραίτητους τους χώρους της αντιπροσωπείας για την πώληση νέων οχημάτων. Οι υποψήφιοι αγοραστές δηλαδή, ψηφίζουν υπέρ της επαφής με τις ψηφιακές δυνατότητες του οχήματος, πριν την απόφαση της αγοράς.

Η επαγωγική φόρτιση στον ορίζοντα!

Οι τύποι αγοραστών των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Τα premium ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιλέγουν 7 διαφορετικοί τύποι αγοραστών. Συγκεκριμένα, η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τους λάτρεις του αυτοκινήτου, οι οποίοι είναι 42 ετών και στοχεύουν σε μάρκες πολυτελείας.

Στη συνέχεια συναντάμε τον αγοραστή κοντά στα 37 έτη, λάτρη του αυτοκινήτου με στόχο την πολυτέλεια και τα στοιχεία εξατομίκευσης. Ακόμη, στην ίδια ηλικία είναι και ο αγοραστής που αναζητά το γόητρο μέσα από την πολυτέλεια και τα στοιχεία εξατομίκευσης.

Τις κατηγορίες συμπληρώνουν ο 51χρονος που κάνει ειδική παραγγελία και ο φιλόδοξος κοντά στα 42 έτη. Επιπλέον, θα δούμε τον 56χρονο που αναζητά κλασσικά αυτοκίνητα και τον ελκύουν τα ηλεκτρικά. Τέλος, συναντάμε τον 53χρονο λάτρη του αυτοκινήτου που επιθυμεί να βάλει στη ζωή του τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

abb_img