Οι αιτήσεις για την επιδότηση του «Κινούμαι ηλεκτρικά» αγγίζουν τις 17.000

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία, για την ανταπόκριση που έχει από τους ιδιώτες το πρόγραμμα κρατικής επιδότησης «Κινούμαι ηλεκτρικά», παρουσίασε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πλούτων Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία τόνισε πως: «η ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η κα. Σδούκου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, «το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» πάει καλά. Ξεπεράσαμε ήδη τους στόχους που είχαμε βάλει. Το σκεπτικό μας είναι να βγει το αυτοκίνητο από τους δρόμους και να δώσουμε χώρο στα μικρά ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς».

Για πρώτη φορά μάλιστα, όπως τόνισε, έχουν κατατεθεί 13 αιτήσεις για ηλεκτροκίνητα ταξί.

Όπως επεσήμανε, «μέχρι το 2019 η Ελλάδα είχε 500 αιτήσεις για ηλεκτρικά οχήματα, ενώ από το 2020 που θεσπίστηκε το θεσμικό πλαίσιο και το πρόγραμμα επιδότησης «Κινούμαι ηλεκτρικά», και μέχρι σήμερα, ταξινομήθηκαν 6.340».

Διαβάστε επίσης: Παράταση και βελτιώσεις στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Οι αιτήσεις για το οικολογικό μπόνους για ηλεκτρικά οχήματα αγγίζουν τις 17.000

«Ξεπεράσαμε τους στόχους που είχαμε θέσει. Δίνουμε κίνητρα μέσα από το πρόγραμμα της ηλεκτροκίνησης. Οι αιτήσεις για το οικολογικό μπόνους για ηλεκτρικά οχήματα αγγίζουν συνολικά τις 17.000», ανέφερε η κ. Σδούκου, καταθέτοντας αναλυτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία:

-Οι 11.800 αιτήσεις αφορούν το ηλεκτρικό ποδήλατο.

-Περίπου 1.300 είναι οι αιτήσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

– Oι αιτήσεις για τα ηλεκτρικά δίκυκλα είναι περίπου 3.500.

-Για πρώτη φορά έχουν κατατεθεί 13 αιτήσεις για «πράσινα ταξί».

«Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο αυτό, καθώς το ταξί είναι μέσον μαζικής μεταφοράς και διανύει καθημερινά πολλά χιλιόμετρα», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: Την επιδότηση έως 22.500 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού ταξί προωθεί το ΥΠΕΝ

Σήμερα λειτουργούν 950 σημεία φόρτισης σε όλη την Ελλάδα

Η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πλούτων Πρώτων Υλών αναφέρθηκε και στα σημεία εγκατάστασης φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, τονίζοντας ότι «αυξήθηκαν στους 950, από 100 που ήταν το 2019, και λειτουργούν σχεδόν σε όλες τις Εθνικές οδούς».

«Μέχρι το 2019 τα σημεία φόρτισης ήταν κάτω από 100. Μετά την θέσπιση κινήτρων στην οποία προχωρήσαμε, λειτουργούν 950 σημεία φόρτισης με τα περισσότερα να έχουν μπει σε λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2020», ανέφερε η κ. Σδούκου.

«Προτεραιότητα μας είναι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, να διασφαλίσουμε περισσότερους πόρους για να δώσουμε κίνητρα στους ιδιώτες να εγκαταστήσουν φορτιστές. Σχεδόν σε όλες τις εθνικές οδούς έχουν εγκατασταθεί φορτιστές και ταχυφορτιστές. Σημειώνεται, πως ένας φορτιστής αντιστοιχεί σε 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για αρχή, είμαστε σε καλό δρόμο», κατέληξε η κ. Σδούκου.

Διαβάστε επίσης: Οι Σταθμοί Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!