Οι ανεμογεννήτριες της Siemens κινούν τα ηλεκτρικά

Η Siemens παρουσιάζει τις ανεμογεννήτριες της νέας γενιάς, οι οποίες κινούν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για 1,8 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Ακούστε το άρθρο

Η Siemens με τις νέες της ανεμογεννήτριες στοχεύει στον περιορισμό της συμβατικής παραγωγής ενέργειας, η οποία εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα. Στόχος της είναι η παραγωγή όλο και περισσότερης καθαρής ενέργειας, η οποία θα αντικαταστήσει την τεχνολογία του άνθρακα και του φυσικού αερίου. Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο πέτυχε ένα νέο ρεκόρ παραγωγής ρεύματος από ένα πρωτότυπο μίας νέας ανεμογεννήτριας.

Στην Τουρκία βάζουν ανεμογεννήτριες σε αυτοκινητόδρομους!

Οι ανεμογεννήτριες της Siemens ιδανικές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Siemens με τις ανεμογεννήτριες νέας γενιάς πέτυχε την παραγωγή 359 MWh ενέργειας μέσα σε 24 ώρες. Μάλιστα, σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, αυτή η ενέργεια αρκεί για την κίνηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου για 1,8 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Επιπλέον, η εταιρεία πέτυχε το εν λόγω ρεκόρ με ένα πρωτότυπο της ανεμογεννήτριας SG 14-222 DD, το οποίο συνέδεσε στο δίκτυο ηλεκτροδότησης το Δεκέμβριο του 2021.

Η μαζική παραγωγή των συγκεκριμένων ανεμογεννητριών θα ξεκινήσει το 2024 και θα αποτελούν την ιδανική λύση για υπεράκτιες εγκαταστάσεις. Οι συγκεκριμένες ανεμογεννήτριες διαθέτουν ρότορα διαμέτρου 222 μέτρων και ονομαστική ισχύ 14 MW στη βασική λειτουργία. Επιπλέον, η λειτουργία Power Boost αυξάνει την ονομαστική ισχύ στα 15 MW. Τέλος, η ανεμογεννήτρια σημείωσε το ρεκόρ κατά τη λειτουργία Power Boost.

Υπεράκτια αιολικά πάρκα στις ελληνικές θάλασσες!

Η αιολική ενέργεια στα καλύτερα της

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Siemens πετυχαίνει ένα τέτοιο ρεκόρ. To 2020 δήλωσε ότι οι ανεμογεννήτριες της διατηρούσαν τη λειτουργία Power Boost για περισσότερο από το 98% του διαθέσιμου χρόνου. Έτσι, ήταν δυνατή η παραγωγή 359 MW ενέργειας εντός 24 ωρών. Μάλιστα, η παραγωγή ενέργειας από 30 τέτοιες ανεμογεννήτριες θα έφτανε για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του Μπιλμπάο.

Hornsea 2: Αυτό είναι το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκo στον κόσμο!

Τέλος, η χρήση της παραγόμενης ενέργειας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς θα υπάρξουν απώλειες κατά τη διάρκεια της παραγωγής στην ανεμογεννήτρια. Επιπλέον, απώλειες θα δούμε κατά τη φόρτιση, στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής, καθώς και στην ίδια τη μπαταρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

abb_img