Οι μπαταρίες των Volkswagen ID προσφέρουν μεγάλη αυτονομία και γρήγορη φόρτιση

Υψηλό βαθμό ενεργειακής απόδοσης, μεγάλη αυτονομία, εξαιρετική ασφάλεια και γρήγορη φόρτιση, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των μπαταριών που χρησιμοποιούν το ID.3, το πρώτο compact ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen, επίσης, το ID.4, το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα ως “World Car of the Year” για το 2021, καθώς και το ID.4 GTX, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων της εταιρείας.

Με τη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπαταρίες να αναμένεται να εκτιναχθεί τα επόμενα χρόνια, το Volkswagen Group επενδύει 500 εκατομμύρια ευρώ στη σουηδική Northvolt AB, συνέταιρο του Group στην παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

Πλέον, το Group κατέχει ποσοστό περίπου 20% στην εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την ετήσια παραγωγή μπαταριών από 40 GWh σε 60 GWh, αύξηση 50% του στρατηγικού στόχου που είχε ανακοινώσει το Group νωρίτερα στο έτος.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των μπαταριών των ID μοντέλων της Volkswagen είναι τα παρακάτω:

Ενεργειακή χωρητικότητα μπαταρίας από 45 kWh έως 77 kWh

Εξασφαλίζει αυτονομία στο ID.3 από 352 χλμ., με την πιο μικρή μπαταρία των 45 kWh έως 549 χλμ. με την πιο μεγάλη, των 77 kWh, με μία μόνο φόρτιση.

Για το ID.4 τα νούμερα είναι αντίστοιχα 346 χλμ. και 522 χλμ., ενώ για το πιο σπορ ID.4 GTX, η αυτονομία λόγω τετρακίνησης είναι 480 χλμ.

Ισχύς από 107 kW (150 PS) έως 150 kW (204 PS)

Ο κινητήρας ενός ηλεκτρικού οχήματος μπορεί να αποδώσει μόνο όση ισχύ παρέχει η μπαταρία. Τα τρία ID. μοντέλα προσφέρουν ισχυρές υλοποιήσεις, κατάλληλες για κάθε απαίτηση.

Διαβάστε επίσης: Ο γρίφος της ανακύκλωσης μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων και η… λύση του

Χαμηλή τοποθέτηση, εξαιρετικά ανθεκτική κατασκευή και αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια

Το χαμηλά τοποθετημένο για ιδανική κατανομή βάρους σύστημα μπαταρίας των ID., έχει μεταβλητή σχεδίαση. Το μήκος της μπαταρίας κυμαίνεται από 1,42 έως 1,82 μέτρα, το πλάτος είναι 1,45 μ. ενώ το ύψος 14 εκ.. Το βάρος ποικίλλει από 320 έως 500 κιλά. Ειδικοί αισθητήρες παρακολουθούν την τάση και τη θερμοκρασία, ρυθμίζεται αυτόματα η όποια απόκλιση στην χωρητικότητα των μεμονωμένων στοιχείων, ενώ σύστημα ασφαλειών στο πίσω μέρος απενεργοποιεί αμέσως το σύστημα σε περίπτωση ατυχήματος.

Battery production unit for the e-Golf.

Γρήγορη φόρτιση

Οι μπαταρίες των Volkswagen ID. φορτίζονται τόσο με εναλλασσόμενο (AC), όσο και συνεχές (DC) ηλεκτρικό ρεύμα.

Σε οικιακό σταθμό έχουν δυνατότητα φόρτισης έως 11 kW, ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας, ενώ σε σταθμό φόρτισης DC υψηλής ισχύος, η ταχύτητα φόρτισης ποικίλλει από 50 kW (μπαταρίες 45 kWh ή 52 kWh ) έως 125 kW (μπαταρία 77 kWh).

Αυτό σημαίνει ότι η φόρτιση με συνεχές ρεύμα που θα επιτρέψει αυτονομία 320 χλμ. (WLTP), μπορεί να ολοκληρωθεί σε μόλις μισή ώρα.

Δεύτερη ζωή και ανακύκλωση

Στο τέλος της διάρκειας ζωής των μπαταριών, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε βοηθητικές υλοποιήσεις, όπως ευέλικτους σταθμούς γρήγορης φόρτισης ή να ανακυκλωθούν σχεδόν πλήρως.

Διαβάστε επίσης: Το πλάνο των ΗΠΑ για να γίνουν παγκόσμια δύναμη στην ανακύκλωση μπαταριών

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!