Υψηλή ανταπόκριση των δήμων για δημιουργία σημείων φόρτισης ηλεκτρονικού οχήματος

225 δήμοι αιτήθηκαν για δημιουργία σημείων φόρτισης ηλεκτρονικού οχήματος

Υψηλή ήταν η ανταπόκριση των Δήμων στην πρόσκληση της ΚΕΔΕ για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εκπόνηση Σημείων Φόρτισης Ηλεκτρονικού Οχήματος, κατατέθηκαν από 225 δήμους προτάσεις προϋπολογισμού 11,5 εκατ. ευρώ.

Η δράση χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και υλοποιείται με τη συνεργασία της ΚΕ∆Ε και των δήμων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η αρμόδια για την ηλεκτροκίνηση γγ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Α. Σδούκου, με επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΕ∆Ε ∆. Παπαστεργίου, συγχαίρει το σύνολο των δημάρχων που συντόνισαν τη διαδικασία, «προωθώντας μια πράσινη πολιτική για την αστική κινητικότητα, στην κατεύθυνση της μείωσης των ρύπων και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε: «Οι δήμοι της χώρας απέδειξαν για μια ακόμη φορά, ότι μπορούν να είναι πρωτοπόροι στην υιοθέτηση πράσινων, φιλικών προς το περιβάλλον πολιτικών. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τη συνεργασία όλων θα καταστεί απολύτως αντιληπτό ότι η ηλεκτροκίνηση είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική και αποτελεί μια συγκροτημένη προσπάθεια να περιοριστούν οι ρύποι και να προστατευτεί το περιβάλλον.

Ενδεικτικά, αναφέρονται οι 10 μεγαλύτεροι δήμοι που μπορούν να χωροθετήσουν αναλογικά και τους περισσότερους ΣΦΗΟ:

  1. Αθηναίων – 664
  2. Θεσσαλονίκης – 325
  3. Πατρέων – 214
  4. Ηρακλείου – 174
  5. Πειραιώς – 164
  6. Λαρισαίων – 163
  7. Βόλου – 144
  8. Περιστερίου – 139
  9. Ρόδου – 115
  10. Ιωαννιτών – 112
abb_img
spot_img