Οι Έλληνες ψηφίζουν δαγκωτό… SUV και 4×4!

Οι Έλληνες οδηγοί προτιμούν τα SUV και τα τετρακίνητα οχήματα, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας ελαστικών General Tire.

Ακούστε το άρθρο

Η προτίμηση των Ελλήνων σε SUV και 4x4 αυτοκίνητα έχει γίνει εντονότερη τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, οι παράγοντες που τους ωθούν σε αυτή την αγορά είναι οι μεγάλοι χώροι, η καλή θέση οδήγησης και οι εκτός δρόμου διαδρομές. Περισσότερα στοιχεία για τη στροφή των οδηγών στις συγκεκριμένες κατηγορίες αυτοκινήτων προσφέρει η έρευνα της General Tire, στην οποία συμμετείχαν 2.000 οδηγοί.

Αρχικά, το 20% των ερωτηθέντων επιλέγει SUV λόγω των off road ικανοτήτων. Επιπλέον, το 43% των συμμετεχόντων κατέληξε ότι, με την πάροδο του χρόνου επιθυμεί την αγορά ενός τετρακίνητου ή SUV μοντέλου.

Suzuki και Toyota ετοιμάζουν φθηνό ηλεκτρικό SUV

Τι ωθεί τους οδηγούς στην αγορά ενός SUV

Το 20% των ερωτηθέντων επιθυμεί την πραγματοποίηση περισσότερων εκτός δρόμου εξορμήσεων με το SUV ή το 4x4 όχημα του. Ακόμη, το 52% των κατόχων ενός αυτοκινήτου αυτής της κατηγορίας δηλώνει ότι μετά την αγορά του οχήματος έκανε περισσότερες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Επιπλέον, παράγοντες, οι οποίοι συμβάλλουν στην στροφή προς τα εν λόγω οχήματα, είναι οι εξής:

  • Αυξημένη πρόσφυση
  • Σταθερότητα
  • Ικανότητα ρυμούλκησης οχήματος

Porsche: Νέο ηλεκτρικό SUV θα είναι πάνω από την Cayenne

Εκτός δρόμου δραστηριότητες

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες έχουν ήδη πραγματοποιήσει εκτός δρόμου δραστηριότητες. Στις offroad περιπέτειες παίρνουν μαζί ένα κιτ πρώτων βοηθειών, ένα εφεδρικό λάστιχο και ένα φως εργασίας. Μάλιστα, το πιο συχνό πρόβλημα που ανέφεραν οι ερωτηθέντες είναι η ζημιά σε κάποιο ελαστικό.

Τέλος, το 41% έχει κολλήσει στη λάσπη με το όχημα του, κατά τη διάρκεια μιας δραστηριότητας εκτός δρόμου. Ωστόσο, μόνο το 12% είχε μαζί γέφυρες ανάκτησης.

Η Jaguar «ηλεκτρίζεται» με τρία νέα SUV

Τέλος, κατά τη διάρκεια της αγοράς ενός 4x4 οχήματος, το 53% συγκρίνει τις εκτός δρόμου ικανότητες των οχημάτων. Ακόμη, για το 61% των ερωτηθέντων, είναι σημαντική η ισορροπία μεταξύ της απόδοσης εντός και εκτός δρόμου.

Σχετικά με την αγορά ελαστικών οι οδηγοί αναζητούν ελαστικά με αντοχή, ενεργειακή απόδοση και πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα. Μάλιστα, το 31% θα αγοράσει ελαστικά μόνο από μία αξιόπιστη μάρκα, ενώ το 67% θεωρεί σημαντική τη χρήση ενός στιβαρού και ανθεκτικού σετ ελαστικών.

abb_img