Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της Ola δημιουργούνται αποκλειστικά από γυναίκες

Μόλις πριν μια εβδομάδα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ola Electric, Bhavish Aggarwal, ανακοίνωσε ότι οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες S1 και S1 Pro της εταιρείας θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, ξεκινώντας από τις αρχές του επόμενου έτους.

Μια σημαντική νέα είδηση αποκαλύφθηκε, ωστόσο, σχετικά με την παραγωγή των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της ινδικής εταιρείας, αφού θα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από γυναίκες.

10.000 γυναίκες θα απασχοληθούν στο εργοστάσιο ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της Ola

Η είδηση ​​ήρθε με τη μορφή μιας ανάρτησης στο blog Aggarwal, όπου παρουσιάζεται το σχέδιο της εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο, αναμένεται να απασχοληθούν, περίπου, 10.000 γυναίκες στο τεράστιο εργοστάσιο ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της Ola.

ola electric scooter
Ο διευθύνων σύμβουλος της Ola, Bhavish Aggarwal, με τις εργαζόμενες στο εργοστάσιο της Ola

Το Future-factory έχει αρχική παραγωγική ικανότητα δύο εκατομμυρίων ηλεκτρικών μοτοσυκλετών ετησίως, αλλά σχεδιάζεται να φτάσει τελικά σε ετήσιο ρυθμό τις 10 εκατομμύρια ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Η Ola αναμένει να προμηθεύσει το 15% των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών του κόσμου μέχρι το επόμενο έτος και θα κατασκευαστούν από εργατικό δυναμικό, το οποίο θα αποτελείται εξ ολοκλήρου από γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και των διευθυντικών στελεχών.

Διαβάστε επίσης: LiveWire: Η νέα εταιρεία της Harley – Davidson για ηλεκτρικές μοτοσικλέτες

Η κίνηση να απασχολούν μόνο γυναίκες στο εργοστάσιο είναι μέρος της πρωτοβουλίας προς μια κατεύθυνση που καταρρίπτει τους αποκλεισμούς, μια δυναμική που πλέον είναι ιδιαίτερα έντονη στην Ινδία.

Η μοναδική μονάδα παραγωγής οχημάτων στον κόσμο που λειτουργεί με γυναίκες

Όπως δήλωσε ο Aggarwal: “Σήμερα, είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω ότι το Ola Futurefactory θα διευθύνεται και θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου με γυναίκες.

Το Futurefactory θα απασχολήσει περισσότερες από 10.000 γυναίκες, γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο εργοστάσιο που η λειτουργία του στηρίζεται μόνο σε γυναίκες στον κόσμο, αλλά και τη μοναδική μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων για γυναίκες παγκοσμίως”.

Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Ola για τη δημιουργία ενός εργατικού δυναμικού χωρίς αποκλεισμούς και την παροχή οικονομικών ευκαιριών για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά στην εκπαίδευση και τη βελτίωση των δεξιοτήτων των συγκεκριμένων γυναικών στις διαδικασίες της κατασκευής.

Η δυνατότητα που δίνεται σε αυτές τις γυναίκες βελτιώνει όχι μόνο τη ζωή τους, αλλά και τη ζωή των οικογενειών τους, κάτι που θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την κοινότητα.

Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι οι ευκαιρίες που δίνονται σε γυναίκες, ώστε να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό, μπορούν να αυξήσουν το ΑΕΠ της Ινδίας κατά 27%.

Το Ola’s Futurefactory στρέφει πάνω του το ενδιαφέρον για πολυποίκιλους λόγους

ola electric scooter

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών υψηλής τεχνολογίας της Ola είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την περασμένη εβδομάδα, αν και μια τεχνική βλάβη καθυστέρησε παροδικά τα αρχικά σχέδια.

Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Ola S1 και S1 Pro έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όχι μόνο για τον υψηλής τεχνολογίας σχεδιασμό, αλλά και για τις προσιτές τιμές τους, αφού ανακοινώθηκε ότι οι τιμές τους θα ξεκινούν από τα 1.050 δολάρια ΗΠΑ, όταν παρουσιάστηκαν στην Ινδία τον περασμένο μήνα.

Η Ινδία έχει δραματικά χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης γυναικών σε σύγκριση με πολλούς από τους γείτονές της και σίγουρα σε σύγκριση με τη Δύση.

Ορισμένα στοιχεία εκτιμούν ότι οι γυναίκες στην Ινδία αποτελούν μόλις το 15% του εργασιακού δυναμικού.

Ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτή την υποαπασχόληση των γυναικών οφείλεται στις παραδοσιακές συντηρητικές απόψεις που υποστηρίζονται από μεγάλο μέρος της ινδικής κοινωνίας, σύμφωνα με τις οποίες, μια γυναίκα ανήκει στο σπίτι και ο μόνος της στόχος πρέπει να είναι η φροντίδα των παιδιών.

Διαβάστε επίσης: Η ηλεκτροκίνηση θα παίξει σημαντικό ρόλο στις οικονομίες πολλών κρατών

Ευτυχώς, οι προοδευτικοί εργάζονται για να αλλάξουν αυτήν την αντίληψη στην κοινωνία και το Ola Futurefactory είναι ένα τέτοιο παράδειγμα που αφορά τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στην απασχόληση των γυναικών.

Ελπίζουμε να δούμε σύντομα περισσότερα τέτοια παραδείγματα τόσο στον τομέα του αυτοκινήτου, όσο και φυσικά της ηλεκτροκίνησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

abb_img
spot_img