Οι νέες μπαταρίες της BMW υπόσχονται φοβερή αυτονομία

H BMW σε συνεργασία με την αμερικάνικη Our Next Energy, δημιούργησαν νέα γενιά μπαταριών, αρκετά πιο προηγμένη από τις ήδη υπάρχουσες.

Νέες μπαταρίες μεγάλης εμβέλειας ετοιμάζει η BMW το τελευταίο διάστημα, τις οποίες θα παρουσιάσει μέσω ενός πρότυπου μοντέλου της γκάμας iX, προς τα τέλη του έτους. Και στη συνέχεια μέσω των μοντέλων παραγωγής.

Η γερμανική εταιρεία όμως δεν είναι μόνη της σε αυτή την προσπάθεια, καθώς έχει προχωρήσει στη δημιουργία των μπαταριών σε συνεργασία με την αμερικανική τεχνολογική εταιρεία Our Next Energy (ONE).

Η νέα BMW iX1 είναι όλα τα λεφτά!

Διαθέσιμοι δύο τύποι μπαταριών

Ουσιαστικά, αυτή η νέα γενιά θα παρουσιάζει δύο τύπους μπαταριών. Εντύπωση προκαλεί η ισχυρότερη έκδοση, η οποία προσφέρει αυτονομία που φτάνει τα 965 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Η νέα μπαταρία φέρει την ονομασία Gemini και πρωτοπορεί μεταξύ άλλων, καθώς μειώνει τη χρήση παραδοσιακών υλικών. Όπως το κοβάλτιο, το νικέλιο, τον γραφίτη και το λίθιο. Μάλιστα, εστιάζει στην ανάπτυξη νέων χημικών ενώσεων των ηλεκτροδίων.

BMW: Ανακύκλωση μπαταριών στην Κίνα

Σημαντικό όφελος προσφέρουν οι μπαταρίες της BMW

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθύνοντα σύμβουλου της αμερικανικής φίρμας, Mujeeb Ijaz, η νέα τεχνολογία θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό το κόστος των μπαταριών. Επιπλέον, θα αυξήσει την αυτονομία και την απόδοση τους. Εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για τη διαδικασία ανακύκλωσης τους, ακόμα και μετά το τέλος της ζωής τους.

BMW iX1: Όταν η Χ1 μπαίνει στην πρίζα για τα καλά!

Τέλος, ο Ijaz ανέφερε ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες και μάλιστα μέσω ενός πρωτότυπου μοντέλου, τον περασμένο Δεκέμβρη. Αποδεικνύοντας ότι μπορούν να διανύσουν έως και 1.200 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!