Όλοι οι δρόμοι.. οδηγούν στη Ρώμη και το Smart Bikeshare

Η Ρώμη είναι η πρώτη πόλη παγκοσμίως που προσφέρει στους αναβάτες μια γκάμα που αποτελείται από τρεις επιλογές οχημάτων μικροκινητικότητας.

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στη Ρώμη…. έχουν πλέον κάτι κοινό: Είναι γεμάτοι από τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Bird.

Πλέον στην ιταλική πρωτεύουσα, εκτός από τα ebikes της Bird, οι αναβάτες στη Ρώμη έχουν πρόσβαση σε εκατοντάδες ηλεκτρικά μοτοποδήλατα που λειτουργούν με την εφαρμογή Bird.

Η κυκλοφορία τους αποτελεί μέρος του προγράμματος Smart Bikeshare που στοχεύει να βοηθήσει στην αύξηση των εναλλακτικών λύσεων βιώσιμης κινητικότητας για εκατομμύρια κατοίκους αλλά και τουρίστες της Ρώμης, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις του κόσμου. 

Μεταξύ άλλων 250 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στο Παρίσι για τη δημιουργία του δικτύου που αφορά στην ποδηλασία μέχρι το 2026. Ο στόχος είναι τα ποδήλατα να μπορούν να οδηγηθούν με ασφάλεια σε οποιονδήποτε δρόμο του Παρισιού και από τις δύο κατευθύνσεις. Μάλιστα η μέγιστη ταχύτητα σε όλο το Παρίσι αναμένεται να θεσπιστεί στα 30 χιλιόμετρα την ώρα.

Ενώ στην Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε η ερευνήτρια H.Vamberg (GEHL) στο πρόσφατο συνέδριο της Civinet στην Αθήνα, όσοι περισσότεροι ποδηλάτες κυκλοφορούν στους δρόμους, τόσο λιγότερα ατυχήματα συμβαίνουν.

Γιατί τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι τόσο βαριά;

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η κλιμακούμενη δημοφιλία των ηλεκτρικών, κυρίως, ποδηλάτων αποτελεί και τον κινητήριο μοχλό ώστε τα ποδήλατα να αναγνωρίζονται ως μέσο μετακίνησης μέσα σε μια πόλη και να ενσωματώνονται στο συλλογικό μας ασυνείδητο με τέτοιους τρόπους ώστε να εκπαιδευόμαστε σε νέες δυναμικές, διαφορετικές συμπεριφορές και χρήσεις του δημόσιου χώρου.

Smart Bikeshare: Το νέο πρόγραμμα της Bird

Bird ebikes

Το νέο πρόγραμμα της Bird ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο και παρέχει στους αναβάτες απρόσκοπτη πρόσβαση στα ολοκαίνουργια, e-assist Bird Bikes, καθώς και στους αναβάτες ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων, όπως είναι τα Zig Zag.

«Η συνεργασία μας με την Bird συμβάλλει στη δημιουργία ενός νέου βιομηχανικού προτύπου, που ωφελεί τους αναβάτες, τις πόλεις και τις τοπικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο ιδρυτής της Zig Zag, Emanuele Grazioli

«Η συνεργασία με την Bird έδωσε σε εκατομμύρια αναβάτες ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων την ευκαιρία να βιώσουν τα οφέλη τους. Φορείς όπως η Bird και η Zig Zag συνεργάζονται για να προσφέρουν περισσότερες καθαρές επιλογές μεταφοράς.

Η Ρώμη είναι η πρώτη πόλη παγκοσμίως που προσφέρει στους αναβάτες μια γκάμα που αποτελείται από τρεις επιλογές οχημάτων μικροκινητικότητας τα Bird scooter, Bird Bikes και Zig Zag e-mopeds απευθείας μέσω της εφαρμογής της Bird.

Civinet Forum: Η βιώσιμη αστική κινητικότητα στις αυριανές μητροπόλεις του κόσμου

Κάθε Bird ebike είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από χαρακτηριστικά ασφάλειας και βιωσιμότητας, όπως διπλά χειρόφρενα, πλαίσιο από κράμα αλουμινίου και μέγιστη αυτονομία άνω των 80 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση.

Για να αποκτήσουν πρόσβαση στα ηλεκτρικά μοτοποδήλατα Zig Zag, οι αναβάτες μπορούν απλώς να πατήσουν τα ευκρινώς επισημασμένα εικονίδια στην εφαρμογή της Bird. Στη συνέχεια μεταφέρονται απευθείας στη διεπαφή χρήστη Zig Zag για να ολοκληρωθεί η ενοικίασή τους.

Οι μεταφορές στην Ιταλία γίνονται όλο και πιο βιώσιμες

ebikes

Η εξάπλωση της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων σε διάφορες πόλεις στην Ιταλία σημαίνει ότι οι βιώσιμες μεταφορές αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα, από τους μεγάλους μητροπολιτικούς κόμβους όπως είναι η Ρώμη και η Φλωρεντία έως τις ηλιόλουστες μεσογειακές πόλεις στη Σαρδηνία.

Είναι επίσης μια θετική τάση καθώς προχωράμε προς το 2022, υποδεικνύοντας ότι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στα οχήματα μικροκινητικότητας για να μειώσουν ή να αντικαταστήσουν τις διαδρομές που μέχρι σήμερα διένυαν με αυτοκίνητα.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!