Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Electric Vehicle Conference and Εxpo

Το 2ο Electric Vehicle Conference and Εxpo άνοιξε σήμερα το πρωί τις πύλες του τόσο στο εταιρικό, όσο και στο καταναλωτικό κοινό και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το συνέδριο διερεύνησε την δυναμική αρχή που συντελείται για την ηλεκτροκίνηση σήμερα στην Ελλάδα, καθώς την ανερχόμενη είσοδο και των ελληνικών επιχειρήσεων στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Το ενδιαφέρον των παρουσιάσεων και των συζητήσεων επικεντρώθηκε γύρω από την ανάπτυξη του δικτύου των δημόσια προσβάσιμων φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, καθώς και στο ποια είναι η σημερινή κατάσταση, αναφορικά με την ύπαρξη φορτιστών στους αυτοκινητόδρομους της χώρας, την εκπόνηση ενός νέου σχεδίου επιδοτήσεων για δημόσια προσβάσιμους σταθμούς φόρτισης και σε μικρότερους δήμους, την παροχή νέων κινήτρων για τις επιχειρήσεις από την πλευρά του Υπουργείου Ενέργειας, αλλά και τον σκοπό της αυξανόμενης χρήσης των ΑΠΕ για τους σκοπούς και τις λειτουργίες της ηλεκτροκίνησης στο μέλλον.

Στο συνέδριο συμμετείχαν Ευρωπαίοι θεσμικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι του κλάδου των αυτοκινητοβιομηχανιών και στελέχη επιχειρήσεων, οι οποίοι παρουσίασαν τα βήματα που μπορεί να κάνει μια επιχείρηση για την υιοθέτηση της εναλλακτικής μορφής των μεταφορών.

Παράλληλα, Έλληνες κυβερνητικοί παράγοντες και εκπρόσωποι των πιο σημαντικών φορέων για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, όπως η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ και η Ένωση των Αυτοκινητοδρόμων (ΗELLASTRON) αποκάλυψαν τα σχέδιά τους για την ενίσχυση του νέου τρόπου μετακινήσεων.

Το Electric Vehicle Conference διεξήχθη, με φυσική παρουσία, στο ΟΤΕ Academy, αλλά και ψηφιακά.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!