Όμιλος Volkswagen: Ετοιμάζει 25 νέα ηλεκτρικά μοντέλα για την Αμερική

Παρόλο που άλλοι κατασκευαστές επιβραδύνουν τον ρυθμό τους, ο Όμιλος Volkswagen επενδύει σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αμερικανική αγορά.

Παρόλο που άλλοι κατασκευαστές επιβραδύνουν τον ρυθμό τους, ο Όμιλος Volkswagen επενδύει σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αμερικανική αγορά.

Η ηλεκτρική επανάσταση στην Αμερική είναι πιο αργή από ό,τι προέβλεπαν ορισμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων. Αυτό, σε συνδυασμό με άλλα θέματα, έχει κάνει ορισμένες εταιρείες να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους.

Το Αμερικανικό σκέλος της Volkswagen δεν είναι μεταξύ αυτών. Αφού ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Pablo Di Si πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία και διάφορα brands της, ετοιμάζουν 25 ηλεκτρικά μοντέλα. Αυτά θα βγουν στην αγορά της στη Βόρειας Αμερικής μέχρι το 2030.

Μιλώντας στο Reuters, κατά την διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Σικάγο, ο Pablo Di Si δήλωσε: «Όταν κοιτάζω τα δεδομένα από τον Ιανουάριο, το τμήμα συνεχίζει να αυξάνεται». Καθώς το 8,5% των οχημάτων που πωλήθηκαν στη Βόρειο Αμερική τον προηγούμενο μήνα ήταν ηλεκτρικά. Αυτή είναι μια μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο ρυθμός υιοθέτησης επιβραδύνεται, όπως είπε ο Di Si. Ως αποτέλεσμα, θέλει να δει περισσότερες επενδύσεις. Τόσο στις υποδομές φόρτισης καθώς και στην κυβερνητική υποστήριξη, ώστε να ενταχθούν καλύτερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τα αμερικανικά πλάνα του ομίλου

Ενδιαφέρον είναι ότι ο Di Si αναγνώρισε πως τα ID.7 και ID.Buzz δεν θα έχουν ιδιαίτερη επιτυχία. Αυτό δεν είναι έκπληξη λόγω των προτιμήσεων της αγοράς. Όμως η εταιρεία έχει υψηλές προσδοκίες για νέα μεγάλα και μεσαία crossovers. Ο Pablo Di Si δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, αλλά είπε στο μέσο ότι τα μοντέλα έχουν ήδη έγκριση.

Το Volkswagen Golf GTI μπαίνει στην πρίζα

Ο όμιλος Volkswagen έχει μια ποικιλία ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αμερικανική του γκάμα, αφού η Audi πουλά τα Q4 e-tron, Q8 e-tron και Q4 e-tron. Η Volkswagen έχει το ID.4, ενώ η Porsche το Taycan.

Η γκάμα θα διευρυνθεί στο μέλλον με τα Audi Q6 e-tron και Porsche Macan EV. Επιπλέον θα έρθει μια αναβίωση του ονόματος Scout, ως μια ηλεκτρική μάρκα, ενώ η Bentley θα εξηλεκτρίσει ολόκληρη τη γκάμα της μέχρι το 2030.

Πηγή: carscoops.com

abb_img
spot_img