Όταν η GM υποτίμησε την Tesla!

Ο Steve Girsky, όταν ήταν στη GM, είχε κάνει μία δήλωση για την Tesla, δείχνοντας πως έβλεπαν οι άλλες εταιρείες την αμερικάνικη μάρκα.

«Ένα μάτσο μηχανικών που έπαιζαν με μπαταρίες φορητών υπολογιστών.» Αυτός ήταν ο χαρακτηρισμός που είχε ακούσει για την Tesla πριν κάποια χρόνια, ο Steve Girsky. Για τους μη μυημένους, ο Girsky είναι νυν CEO της Nikola Motors και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της GM.

Πιο συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικάνικης φίρμας, δήλωσε πως η General Motors δεν είχε σε ιδιαίτερη εκτίμηση την Tesla, η οποία προφανώς δεν ήταν στο επίπεδο που είναι σήμερα. Μάλιστα, δήλωσε πως το διάστημα από το 2019 μέχρι το 2016, που εργαζόταν εκεί, ρωτούσε για την εταιρεία, και οι απαντήσεις ήταν αρκετά υποτιμητικές.

Tesla: Χρηματοδότηση από την EE για τους Supercharger

Ειδικότερα, ο Girsky δήλωσε:

«Ρώτησα για την Tesla και μου είπαν ότι ήταν απλώς μια παρέα μηχανικών που έπαιζε με μπαταρίες φορητών υπολογιστών. Αυτή ήταν η συμβατική σοφία εκείνης της εποχής, και ξέρουμε όλοι σήμερα πώς αποδείχθηκε. Η Tesla κέρδισε ένα προβάδισμα 10 ετών σε ολόκληρο τον κλάδο.»

Και επίσημα Tesla Powerwall 3!

Η Tesla είναι πολύ μπροστά και ας λένε

Δεν ξέρουμε πως θεωρούσαν την Tesla τότε, πάντως όπως όλα δείχνουν έπεσαν… έξω. Σήμερα, κυριαρχεί στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης, και μάλιστα είναι πολύ μπροστά από τις υπόλοιπες εταιρείες που κάνουν αγώνα δρόμου με στόχο την ηλεκτροκίνηση.

Η αμερικάνικη εταιρεία έχει σημαντικό περιθώριο κέρδους από τα μοντέλα της. Για την ακρίβεια, φέτος έχει 20% λόγω μείωσης των τιμών, ενώ πέρσι 32%. Παράλληλα, η GM πιστεύει πως θα σταματήσει να χάνει χρήματα από κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πουλά περίπου το 2025, όταν αυτά θα γίνουν κερδοφόρα.

Η Tesla τα έχει… 2.000.000 στη Σανγκάη!

Η Nikola Motors είναι η νέα… Tesla (;)

Τέλος, ο Steve Girsky χρησιμοποίησε το παράδειγμα της εταιρείας του Έλον Μασκ για να δείξει πως και η Nokola Motors έχει το ίδιο προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Όπως ακριβώς συνέβαινε και με την αμερικάνικη μάρκα κάποια χρόνια πριν.

Πιο αναλυτικά, σχολίασε:

«Οι μεγάλοι ξεγράφουν τη βιομηχανία φορτηγών με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ξέρω ότι παίζουν με πρωτότυπα, αλλά πιστεύουν ότι αυτή η τεχνολογία είναι το νωρίτερο στα τέλη της δεκαετίας.»

Στο παρακάτω βίντεο ο Steve Girsky απαντάει στις ερωτήσεις:

 

abb_img
spot_img