Παύση παραγγελιών για τα PHEVs της Volkswagen

Η Volkswagen σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για ορισμένα Plug-in Hybrid μοντέλα της, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Volkswagen σταμάτα την αποδοχή παραγγελιών για συγκεκριμένα Plug-in Hybrid μοντέλα της, λόγω έλλειψης ημιαγωγών (τσιπ). Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στην προμηθευτική αλυσίδα και την αγορά ανταλλακτικών.

Η Ουκρανία, μάλιστα, αποτελεί μια από τι βασικές χώρες παραγωγής καλωδίων, τσιπ και αντίστοιχων υλικών. Η παραγωγή, όμως, αυτή έχει σταματήσει λόγω του πολέμου στη χώρα.

Το VW ID. Buzz ξυπνάει αναμνήσεις!

Ποια Plug-in Hybrid της Volkswagen αφορά

Η παύση των παραγγελιών της Volkswagen αφορά τις Plug-in Hybrid εκδόσεις των Golf, Tiguan, Passat, Arteon και Touareg. Οι παραγγελίες, δηλαδή, σταμάτησαν μέχρι νεωτέρας. Ακόμα, είναι πιθανή και η καθυστέρηση παράδοσης των υφιστάμενων παραγγελιών. Πολλές, μάλιστα, παραγγελίες δεν θα είναι έτοιμες εντός του 2022. Την είδηση για την παύση των παραγγελιών ανακοίνωσε η Handelsblatt.

VW: Αναστολή εργασιών στα εργοστάσια της Ρωσίας

Η κατάσταση στις μονάδες παραγωγής

Η παύση των παραγγελιών ακολουθεί την απόφαση για λήξη της παραγωγής της Volkswagen στη Ρωσία. Επιπλέον, η γερμανική εταιρεία έχει ήδη αναστείλει προσωρινά την παραγωγή σε αρκετά εργοστάσια της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ δεν θα λειτουργήσει από τις 14 έως τις 18 Μαρτίου.

Ακόμη σταμάτησε η παραγωγή στο εργοστάσιο του Zwickau, το οποίο παράγει τα ηλεκτρικά οχήματα της  εταιρείας, έως τις 18 Μαρτίου. Τέλος, η Volkswagen ήδη ανακοίνωσε αλλαγές στα εργοστάσια του Ανόβερου, της Δρέσδης αλλά και στις 2 μονάδες της στην Πολωνία.

Το VW e-Up διαθέσιμο ξανά για παραγγελίες

abb_img
spot_img