Παγκόσμια πρεμιέρα του ηλεκτρικού μοντέλου Taycan Cross Turismo της Porsche

To 2019 ήταν μία χρονιά ορόσημο για την Porsche, καθώς κυκλοφόρησε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, την Porsche Taycan.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Porsche το 2020, το ένα στα τρία οχήματα που παρέδωσε η εταιρεία στην Ευρώπη είχε ηλεκτρικό κινητήρα, ενώ στόχος της είναι μέχρι το 2025 τα μισά μοντέλα της Porsche να είναι είτε αμιγώς ηλεκτρικά, είτε plug-in υβριδικά.

Την Πέμπτη η Porsche παρουσίασε στο Hyperbowl Studio στο Trade Fair Centre του Μονάχου την off-road εκδοχή της Taycan, την Taycan Cross Turismo, συνεχίζοντας την επιδίωξη του στόχου της για βιώσιμες μετακινήσεις.

Όπως και το πρωτότυπο μοντέλο Taycan, το Taycan Cross Turismo θα επωφελείται από μια καινοτόμο ηλεκτρική μονάδα με αρχιτεκτονική 800 volt. Το νέο σασί υψηλής τεχνολογίας με κίνηση σε όλους τους τροχούς και προσαρμόσιμη ανάρτηση αέρα είναι κάτι το οποίο εξασφαλίζει επίσης ασυναγώνιστη δυναμική εκτός δρόμου.

To νέο μοντέλο της Porsche

Τα τριάντα έξι χιλιοστά περισσότερος χώρος για τους επιβάτες πίσω καθισμάτων και χωρητικότητα φόρτωσης άνω των 1,200 λίτρων και μία μεγάλη πόρτα στο πίσω μέρος καθιστούν το Cross Turismo ένα πραγματικό all-rounder.

Τέσσερα μοντέλα Taycan Cross Turismo είναι άμεσα διαθέσιμα. Το Performance Battery Plus, το οποίο έχει συνολική χωρητικότητα 93,4 kWh, είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το Taycan 4 Cross Turismo με 280 kW (380 PS), επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα, ισχύ υπερπλήρωσης με Launch Control 350 kW (476 PS) και αυτονομία (WLTP) 389 – 456 χλμ.
  • Το Taycan 4S Cross Turismo με 360 kW (490 PS), 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 240 χλμ./ώρα, ισχύ υπερπλήρωσης με Launch Control 420 kW (571 PS) και  αυτονομία (WLTP) 388 – 452 χλμ.
  • Το Taycan Turbo Cross Turismo με 460 kW (625 PS), 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, ισχύ υπερπλήρωσης με Launch Control 500 kW (680 PS) και αυτονομία (WLTP) 395 – 452 χλμ.
  • Το Taycan Turbo S Cross Turismo με 460 kW (625 PS, 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, ισχύ υπερπλήρωσης με Launch Control  560 kW (761 PS) και αυτονομία (WLTP) 388 – 419 χλμ.

Διαφορετικές εκδοχές του μοντέλου της Porsche

Το πλαίσιο υψηλής τεχνολογίας με τετρακίνηση και προσαρμόσιμη ανάρτηση αέρα διατίθεται και στα τέσσερα μοντέλα.

Το προαιρετικό πακέτο Off-Road αυξάνει την απόσταση από το έδαφος έως και 30 χιλιοστά. Αυτό σημαίνει ότι το Cross Turismo μπορεί επίσης να οδηγηθεί σε δύσκολα και απαιτητικά εδάφη εκτός δρόμου. Το στάνταρ πρόγραμμα οδήγησης «Gravel Mode» βελτιώνει την καταλληλότητα του νέου μοντέλου για οδήγηση σε δύσκολους δρόμους.

Οδήγηση εκτός δρόμου

Σχετικά με το σχεδιασμό του, το Taycan Cross Turismo ακολουθεί στενά το concept Mission E Cross Turismo που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2018. Η σιλουέτα του ορίζεται από τη σπορ γραμμή οροφής που κλίνει προς τα κάτω προς τα πίσω – που ονομάζεται από τους σχεδιαστές της Porsche “γραμμή πτήσης” (flyline).

Στοιχεία σχεδιασμού από εκτός δρόμου οχήματα περιλαμβάνουν διακοσμητικές αψίδες τροχών, πλαϊνά μαρσπιέ και μοναδικές μπροστινές και πίσω ποδιές ποδιές.

Ως μέρος του πακέτου Off-Road Design, το Cross Turismo διαθέτει ειδικά πτερύγια στις γωνίες των εμπρός και πίσω προφυλακτήρων και στα άκρα των μαρσπιέ. Αυτά δημιουργούν ένα εντυπωσιακό εξωτερικό καθώς και προστασία από πέτρες.

Σπορ αξεσουάρ: νέα βάση μεταφοράς και Porsche e-bikes

Ειδικά για το Taycan Cross Turismo, η Porsche έχει αναπτύξει βάση στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου για μεταφορές έως τριών ποδήλατων που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς σχετικά με το μέγεθος και τον χειρισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθολικά για διαφορετικούς τύπους ποδηλάτων. Ένα από τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του είναι ότι η πίσω πόρτα μπορεί να ανοίξει ακόμα και όταν έχει φορτωθεί η βάση μεταφοράς.

Μεταφορά ποδηλάτων από το νέο μοντέλο της Porsche

Η Porsche παρουσίασε επίσης δύο υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικά ποδήλατα – το eBike Sport και το eBike Cross. Με το διαχρονικό σχεδιασμό τους, καθώς και την ισχυρή και βιώσιμη τεχνολογία οδήγησης, ταιριάζουν απόλυτα με το Taycan Cross Turismo.

abb_img
spot_img