Πανέτοιμο το Opel Corsa Rally4 για το JERC 2023

Η ADAC Opel Rally Junior Team στοχεύει στην επιτυχία, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2023 με το Opel Corsa Rally4.

Η ADAC Opel Rally Junior Team θα αναμετρηθεί και πάλι με την ευρωπαϊκή ελίτ για τη σεζόν του 2023. Ειδικότερα, θα υπερασπιστεί τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι στην Junior κατηγορία (Junior European Rally Championship – JERC). Μάλιστα, η έμπειρη ομάδα της Stohl Racing θα λάβει μέρος ξανά με το Opel Corsa Rally4. Στο τιμόνι του αγωνιστικού οχήματος θα είναι ξανά ο Timo Schulz, ο περσινός πρωταθλητής του ADAC Opel e-Rally Cup.

Με τέσσερις νίκες και πέντε τερματισμούς στο βάθρο, ο 23χρονος Γερμανός άφησε το στίγμα του στην περσινή, δεύτερη σεζόν του πρώτου κυπέλλου αγώνων ράλι ενιαίου τύπου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επιπλέον, εξασφάλισε την προαγωγή του στην ομάδα ADAC Opel Rally Junior. Ωστόσο, στο Junior European Rally Championship, θα αντιμετωπίσει με τα μεγαλύτερα ταλέντα των αγώνων ράλι στη Γηραιά Ήπειρο.

Test Drive || Opel Corsa-e: Το μέλλον της πόλης είναι ηλεκτρικό!

Πανέτοιμο το Opel Corsa Rally4 για το JERC 2023

Τι θα αντιμετωπίσει ο Schulz και το Opel Corsa Rally4 στο φετινό πρωτάθλημα;

Έξι απαιτητικοί αγώνες περιμένουν τον Timo Schulz και τους συναθλητές του στο JERC του 2023. Μάλιστα, το πρώτο μισό της σεζόν θα είναι εξαιρετικά απαιτητικό, με χωμάτινους αγώνες σε Πολωνία, Λετονία και Σουηδία. Αμέσως μετά θα γίνουν τρεις αγώνες σε ασφάλτινο τερέν σε Ιταλία, Τσεχία και Ουγγαρία.

Ο Schulz θα λάβει μέρος σε έναν αγώνα ράλι στην Ουγγαρία πριν από την έναρξη της σεζόν του JERC. Προφανώς, σκοπός του είναι αρχικά να δοκιμάσει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Παράλληλα, θα πρέπει να κάνει την ανάλογη προετοιμασία για τις προκλήσεις στο χώμα.

Το Opel Corsa «έκλεισε τα 40» και το γιορτάζει!

Πανέτοιμο το Opel Corsa Rally4 για το JERC 2023

Οι δηλώσεις του οδηγού για τη συμμετοχή του στο JERC 2023:

«Ανυπομονώ πραγματικά για αυτό το εγχείρημα, αλλά έχω και μεγάλο σεβασμό. Επιπλέον, όποιος έχει παρακολουθήσει το JERC τα τελευταία χρόνια, γνωρίζει για το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο επιδόσεων. Ωστόσο, θα ήταν σίγουρα αλαζονικό να πιστέψω ότι είμαι ένας από τους διεκδικητές της νίκης από την αρχή. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα τρία πρώτα ράλι διεξάγονται στο χώμα. Στόχος μου είναι να φτάσω τις επιδόσεις των πρώτων το συντομότερο δυνατό και να μπορέσω να διεκδικήσω θέσεις στο βάθρο.

Οι συνθήκες δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Το Corsa Rally4 είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Ο Manfred Stohl και η ομάδα του θα μου παρέχουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη. Επιπλέον, ο συνοδηγός μου Michael Wenzel μου προσφέρει αυτοπεποίθηση χάρη στην τεράστια εμπειρία του. Ανυπομονώ για το πρώτο ράλι!»

Το Opel Corsa-e Rally στο FIA Motorsport Games

Πανέτοιμο το Opel Corsa Rally4 για το JERC 2023

Ο Michael Wenzel είναι ένας από τους πιο έμπειρους και ικανούς συνοδηγούς στη Γερμανία. Μάλιστα, ο 46χρονος από το Mehlingen συμμετείχε στο πρώτο του ράλι το 1996 και έκτοτε καθοδήγησε πολλούς κορυφαίους Γερμανούς οδηγούς. Μαζί με τον Markus Fahrner, ο Wenzel κατέκτησε τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος στο ADAC Opel Rally Cup το 2013.

abb_img
spot_img