Παραδόθηκαν τα πρώτα Tesla Semi στην PepsiCo

Οι πρώτες παραδόσεις Tesla Semi είχαν τελικό προορισμό την PepsiCo και έλαβαν χώρα σε επίσημη εκδήλωση με τον Elon Musk παρόντα.

Η Tesla πραγματοποίησε εκδήλωση για τις πρώτες παραδόσεις του ημιφορτηγού Semi το βράδυ της Πέμπτης. Μάλιστα, η εκδήλωση έλαβε χώρα πέντε χρόνια μετά από την πρώτη παρουσίαση του συγκεκριμένου φορτηγού βαρέως τύπου.

Στο χώρο υπήρχαν δύο τράκτορες του Tesla Semi, οι οποίοι ήταν βαμμένοι στα χρώματα της Pepsi αλλά και της FritoLay, θυγατρικής της PepsiCo. Εκεί, ο Musk και ο Dan Priestley, Διευθυντής Μηχανικής φορτηγών της Tesla, εκθείασαν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Semi.

Φορτωμένο Tesla Semi διένυσε 800 χιλιόμετρα!

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η παραγγελία που έχει γίνει από την PepsiCo, αφορά 100 φορτηγά Tesla Semi. Μάλιστα, ακόμα η αμερικάνικη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων δεν έχει διευκρινίσει πόσα φορτηγά μπορεί να παράγει και με ποιο ρυθμό.

Το Tesla Semi έχει μοναδικά χαρακτηριστικά

Το πλήρως ηλεκτρικό ημιφορτηγό διαθέτει μία ασυνήθιστη σχεδίαση αλλά και διάταξη στο εσωτερικό του. Ο οδηγός δεν κάθεται ούτε αριστερά, ούτε δεξιά αλλά στο… κέντρο. Η Tesla έχει δηλώσει ότι αυτή η επιλογή διάταξης κάνει την οδήγηση του ημιφορτηγού ακόμα πιο εύκολη.

Το Tesla Semi απέκτησε τον πρώτο του πελάτη!

Φυσικά, η Tesla έχει καυχηθεί για τις επιδόσεις του φορτηγού, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να επιταχύνει με πλήρες φορτίο, καλύτερα ακόμη και από συμβατικό πετρελαίου. Μάλιστα, ένα βίντεο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, δείχνει ένα φορτωμένο Tesla Semi τα επιταχύνει δυναμικά και να προσπερνά άλλα φορτηγά.

Προ των πυλών η ανανεωμένη έκδοση του Tesla Model 3

Μάλιστα, το Semi, σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία αλλά και τον ίδιο τον Musk, έχει αυτονομία πάνω από 800 χιλιόμετρα. Βέβαια, για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με την «μεγάλη» μπαταρία των 1.000 kWh.

Επιπλέον, το όχημα διαθέτει 3 ηλεκτροκινητήρες με τον πρώτο να αναλαμβάνει καθαρά την κίνηση του Semi. Οι άλλοι δύο προσφέρουν υποβοήθηση κατά την μέγιστη επιτάχυνση ή το δυνατό «τράβηγμα» με φορτίο. Εντυπωσιακό είναι και το μέγιστο φορτίο που δέχεται το Semi, το οποίο μπορεί να φτάνει έως του 37 τόνους.

Ωστόσο, το σύστημα Autopilot της Tesla, δεν αναφέρθηκε καθόλου στην εκδήλωση, όπως στην αρχική παρουσίαση του μοντέλου πριν μία 5ετία. Εκεί, η αμερικάνικη εταιρεία, υποστήριζε ότι το σύστημα αποτελεί τεράστιο όφελος για τους οδηγούς φορτηγών μεγάλων αποστάσεων.

Εκτόξευση των προπαραγγελιών του Tesla Cybertruck!

Tesla Semi: Έγινε η «τελετή» παράδοσης

Σημαντικά τα οφέλη των ηλεκτροκίνητων για τον άνθρωπο

Η αντικατάσταση των θερμικών κινητήρων φορτηγών από ηλεκτρικά, θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την ανθρώπινη υγεία. Επίσης, θα αλλάξει την ποιότητα ζωής, σώζοντας χιλιάδες ζωές σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του οργανισμού υγείας American Lung Association.

Επίσης, την ίδια κατεύθυνση ακολούθησε και ο Musk στην παρουσίαση, όπου τόνισε και αυτός τα οφέλη του Tesla Semi. Πιο συγκεκριμένα, εστίασε στην μείωση θορύβου για την μερίδα ανθρώπων που ζουν κοντά σε αυτοκινητόδρομους.

Δείτε το βίντεο από την χθεσινή εκδήλωση:

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!