Παράνομη στάθμευση: Έρχεται ηλεκτρονική καταγγελία;

Την παράνομη στάθμευση προσπαθούν να αντιμετωπίσουν στη Γαλλία, εφαρμόζοντας την ηλεκτρονική καταγγελία μέσω μίας εφαρμογής.

Στα άμεσα πλάνα των αρμόδιων στη Γαλλία είναι η καταπολέμηση της παράνομης στάθμευσης, με τη χρήση της τεχνολογίας. Ουσιαστικά, με τη νέα πρακτική αντιμετωπίζουν την παράνομη στάθμευση των μοτοσικλετών στους γαλλικούς δρόμους.

Μάλιστα, δίνουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής καταγγελίας μέσω μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Την εν λόγω εφαρμογή εξέλιξε μία εταιρεία ενοικίασης δίκυκλων, λίγο μετά την επιβολή τέλους (2-3 ευρώ) για τη στάθμευση των μοτοσικλετών στο Παρίσι.

Η εφαρμογή που καταγράφει την παράνομη στάθμευση!

Η πρωτοβουλία της Cityscoot για την παράνομη στάθμευση

Η Cityscoot δημιούργησε την εφαρμογή που προαναφέραμε για την καταγγελία της παράνομης στάθμευσης των δίκυκλων στη Γαλλία. Ουσιαστικά, οι χρήστες καταγγέλλουν την παράνομη στάθμευση των δίκυκλων, τα οποία εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων ή την κίνηση των πεζών.

Ωστόσο, ο λόγος ανάπτυξης της εφαρμογής ήταν ο έλεγχος των πελατών της. Προφανώς, η εταιρεία ήθελε να γνωρίζει εάν κάποιος πελάτης της έχει παρκάρει παράνομα το δίκυκλο του. Βέβαια, πλέον με την εφαρμογή, ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταγγείλει τα scooter και τις μοτοσικλέτες, τα οποία έχουν σταθμεύσει παράνομα.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τα απαγόρευσαν σε οικιακό πάρκινγκ

Επιπλέον, η εφαρμογή προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα απλής αναφοράς των σημείων, στα οποία είναι σταθμευμένα παράνομα διάφορα δίκυκλα. Με αυτόν τον τρόπο, η Cityscoot ελέγχει αν τα δίκυκλα ανήκουν στο στόλο της και τα ανακτά. Επομένως, θα αφήνει ελεύθερο πολύτιμο χώρο, ο οποίος είναι σπάνιος στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Παράλληλα, το λανσάρισμα της εφαρμογής δεν στοχεύει στην επιβολή κάποιου προστίμου, αλλά στην ενημέρωση για την παράνομη στάθμευση. Ευαισθητοποιεί τους πολίτες σχετικά με την «αγενή» συνήθεια των οδηγών να παρκάρουν τα δίκυκλα τους, όπου επιθυμούν.

Ένα κράνος με… αερόσακο από την Airoh

Επιπλέον, αναδεικνύει την υποχρέωση σεβασμού προς το δημόσιο χώρο και οδηγεί στην εγκατάλειψη της κακής συνήθειας του παρκαρίσματος πάνω σε πεζοδρόμια.

Τέλος οι ιδιοκτήτες που έχουν παρκάρει παράνομα δεν θα λάβουν κάποιο πρόστιμο, καθώς η εφαρμογή δεν θα μεταβιβάζει τα στοιχεία στην Τροχαία. Βέβαια, δεν είναι απίθανη η στροφή των αρμόδιων αρχών σε αντίστοιχα μέσα για την καταπολέμηση της παράνομης στάθμευσης.

abb_img
spot_img