Παρκάρισμα: Ποια είναι η σωστή απόσταση από το πεζοδρόμιο;

Κατά το παρκάρισμα, η απόσταση των τροχών του αυτοκινήτου από το πεζοδρόμιο είναι συγκεκριμένη, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος επιβολής προστίμου.

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και η περίπτωση του παρκαρίσματος εμπίπτει στον εν λόγω κανόνα. Η απόσταση του αυτοκινήτου από το πεζοδρόμιο κατά το παρκάρισμα, απασχολεί την πλειοψηφία των οδηγών. Από την εκπαίδευση τους, ακόμη και ως έμπειροι πλέον οδηγοί. Μάλιστα, όσο περισσότερο διάστημα οδηγεί κανείς, τόσο πιο εύκολα μαθαίνει την απόσταση, αλλά και τη διαδικασία γενικότερα.

Πώς η ανίχνευση κόπωσης σώζει ζωές;

Ναι, η απόσταση είναι συγκεκριμένη!

Αν σας… γελάει η μνήμη σας για την απόσταση από το πεζοδρόμιο κατά το παράλληλο παρκάρισμα του αυτοκινήτου, υπάρχει το άρθρο 34 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το εν λόγω άρθρο είναι σίγουρο ότι φρεσκάρει το μνημονικό όλων. Μάλιστα, αν δεν υπάρχει κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας, η στάση και η στάθμευση επιτρέπεται γενικά.

Ειδικότερα, η στάση και η στάθμευση του οχήματος, όπου είναι εφικτό, πρέπει να λάβει χώρα όσο πιο κοντά είναι δυνατό, στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος. Επιπλέον, δεν είναι σαφές πόσο κοντά πρέπει να είναι οι τροχοί στο πεζοδρόμιο.

Μάλιστα, η πιθανότητα βεβαίωσης παράνομης στάθμευσης μειώνεται όσο πιο κοντά είναι οι τροχοί στο πεζοδρόμιο. Ειδική αναφορά υπάρχει στους μονόδρομους που δεν έχουν πεζοδρόμιο. Σε αυτή την περίπτωση, ο οδηγός πρέπει να αφήσει απόσταση 1 μέτρου από παράλληλο εμπόδιο.

Τι προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. για το ηλεκτρικό πατίνι;

Ότι μάθαμε στη σχολή οδηγών

Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση είναι εκείνη που μάθαμε στη σχολή οδηγών και μας έλεγξαν οι εξεταστές κατά την παράλληλη στάθμευση. Η συγκεκριμένη απόσταση για τους υποψήφιους για το δίπλωμα κατηγορίας Β, είναι 35 εκατοστά.

Το προσκέφαλο των καθισμάτων σώζει ζωές

Όμως αν η απόσταση του αυτοκινήτου από το πεζοδρόμιο δημιουργεί πρόβλημα στην κυκλοφορία, τότε ο Κ.Ο.Κ. την λογίζει ως παράνομη στάθμευση και το πρόστιμο είναι 80 ευρώ. Επιπλέον, αν η παράβαση της παράνομης στάθμευσης συνεχίζει για διάστημα μεγαλύτερο των 3 ωρών, τότε μπορεί να βεβαιωθεί εκ νέου παράβαση. Τέλος, αν το όχημα εμποδίζει σημαντικά, η απομάκρυνσή του από το σημείο είναι άμεση.

abb_img
spot_img