PEUGEOT: Το E-LION DAY 2024 φέρνει (και) το Chat GPT!

Η PEUGEOT θα ενσωματώσει την τεχνολογία GPT, ενώ το νέο Ε-3008 θα συνοδεύεται από 8 χρόνια εγγύηση με το PEUGEOT ALLURE CARE.

Ο στόχος της Peugeot μέχρι το 2025 και είναι να γίνει η κορυφαία μάρκα στην ευρωπαϊκή ηλεκτρική αγορά. Αυτό θα το κάνει προσφέροντας μία ευρεία γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτή θα είναι μεγαλύτερη από κάθε ευρωπαϊκή μάρκα, εμπνέοντας τους πελάτες της να την ακολουθήσουν για μία κινητικότητα χωρίς εκπομπές ρύπων προσιτή, απλή και ανέμελη.

Τον Ιανουάριο του 2023, η μάρκα παρουσίασε το «E-LION DAY». Πλέον, παρουσιάζει τη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και τις σημαντικές και διαρθρωτικές δράσεις πίσω από τη φιλοδοξία της. Η μάρκα παρουσίασε το φετινό E-LION DAY, σύμφωνα με το οποίο νέες τεχνολογίες και όχι μόνο συνοδεύουν τα ηλεκτρικά μοντέλα της.

Στην Ελλάδα το νέο Peugeot 208

12 νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Αρχικά, όπως αναφέρει και η εταιρεία, ετοιμάζει με μία γκάμα που είναι πλέον 100% εξηλεκτρισμένη – ευρύτερη από κάθε ευρωπαϊκή mainstream μάρκα. Αυτή καλύπτει όλες τις ανάγκες των πελατών, τόσο των ιδιωτών όσο και των εταιρικών πελατών.

Πιο συγκεκριμένα, η μάρκα έχει στα σχέδια της μία πλήρη νέα γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτά είναι τα νέα PEUGEOT E-208, E-2008, E-308, E-308 SW, E-3008, E-RIFTER, E-TRAVELLER, E-PARTNER, E-EXPERT, E-BOXER.

Επιπλέον, το 2024, τη γκάμα των 100% ηλεκτρικών PEUGEOT θα εμπλουτίσουν περαιτέρω 2 νέα μοντέλα: το E-408 και το E-5008.

Με αυτά τα 9 επιβατικά και τα 3 ελαφρά επαγγελματικά μοντέλα, η PEUGEOT προσφέρει την ευρύτερη ηλεκτρική γκάμα από οποιονδήποτε άλλον ευρωπαίο κατασκευαστή mainstream αυτοκινήτων.

Το νέο Peugeot 5008 θα είναι ηλεκτρικό το 2024!

PEUGEOT ALLURE CARE

Συνεχίζουμε με το «PEUGEOT ALLURE CARE», ένα πρωτοφανές πρόγραμμα για τους πελάτες του νέου E-3008. Το εν λόγω πρόγραμμα καλύπτει όλα τα ηλεκτρικά και μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου έως και 8 χρόνια/160.000 χιλιόμετρα. Έτσι, η PEUGEOT είναι η πρώτη ευρωπαϊκή μάρκα που προσφέρει μια τόσο εκτεταμένη κάλυψη σε ένα από τα μοντέλα της.

Νέο Peugeot e-3008: Ο Λέοντας βρυχάται… ηλεκτρικά!

Τα μοντέλα της PEUGEOT με ChatGPT

Επιπλέον, η γαλλική μάρκα εντάσσει σε ολόκληρη τη γκάμα των επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων της την τεχνολογία ChatGPT. Πιο συγκεκριμένα, αυτό θα το εφαρμόσει σε πρώτη φάση σε 5 πιλοτικές αγορές πριν από την ευρύτερη ένταξη που θα ξεκινήσει από το β’ εξάμηνο του 2024.

Το πιο γνωστό μοντέλο γενετικής τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνεται στο PEUGEOT i-Cockpit και γίνεται, μέσω του ψηφιακού βοηθού OK PEUGEOT. Ενός πραγματικού συνεργάτη ικανού να απαντήσει σε αμέτρητες ερωτήσεις και αιτήματα για κάθε είδους θέμα.

«Κατασκοπεύοντας» το νέο Peugeot e-3008

Κατά την ενεργοποίηση, το ChatGPT θα απαντήσει επαρκώς και ολοκληρωμένα σε κάθε ερώτημα που θα του θέσει ο ψηφιακός βοηθός. Αρκεί, βέβαια, η ερώτηση να είναι σωστά διατυπωμένη.

Για παράδειγμα, μπορεί να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, όπως για να προτείνει αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε σε μια πόλη κ.α.

Νέο Peugeot e-208: Το λιοντάρι άλλαξε… πρόσωπο!

Η PEUGEOT είναι ένας παίκτης της κυκλικής οικονομίας

Επιπλέον, η μάρκα ενισχύει τις δράσεις της στην κυκλική οικονομία, σύμφωνα με τη στρατηγική “4R” του Ομίλου STELLANTIS: Remanufacture, Repair, Reuse, and Recycle Δηλαδή, Ανακατασκευή, Επισκευή, Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση.

Η PEUGEOT αποτελεί μέρος αυτής της προσέγγισης, χρησιμοποιώντας λιγότερα και πιο βιώσιμα υλικά , αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής τους και εξασφαλίζοντας την ανακύκλωσή τους στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Για παράδειγμα, το νέο E-3008 το αποτελούν κατά 23%  ανακυκλωμένα υλικά, όπως χαλύβας, πολυμερή κ.α..

Το σύστημα Peugeot i-Cockpit «έκλεισε» τα… 10!

Για να διασφαλίσει την ανακύκλωση των οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους στην Ευρώπη, η STELLANTIS δημιούργησε τη Sustainera Valorauto. Μια κοινοπραξία με την Galloo, έναν ευρωπαϊκό ηγέτη στην ανακύκλωση. Η Sustainera Valorauto προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις. Μεταξύ αυτών, η συλλογή και αποσυναρμολόγηση των οχημάτων, η ανάκτηση, ανακατασκευή και εμπορία βιώσιμων εξαρτημάτων και η ανακύκλωση των υλικών.

Επίσης, υπάρχει άλλη μία κοινοπραξία μεταξύ της Stellantis με την εταιρεία ανακύκλωσης Orano. Αυτή αφορά την ανακύκλωση μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.  Πιο αναλυτικά, μέσω της συνεργασίας, η PEUGEOT θα χρησιμοποιήσει την καινοτόμο τεχνολογία χαμηλών εκπομπών άνθρακα της Orano που επιτρέπει σημαντικό ποσοστό ανάκτησης υλικών από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Με νέα υβριδική «καρδιά» τα Peugeot 3008 και 5008

Δέσμευση για την εκπαίδευση

Ο άνθρωπος και το περιβάλλον είναι στο επίκεντρο του project E-Lion 2023. Μια πρώτη συνεργασία προέκυψε την άνοιξη του 2023 με τη γαλλική επιστημονική και εκπαιδευτική ένωση UNDER THE POLE. Μία από τις αποστολές της, η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σχετικά με τις μεγάλες προκλήσεις της διατήρησης των ωκεανών.

Τα οχήματα PEUGEOT BOXER είναι ήδη διαθέσιμα για τη μεταφορά του εξοπλισμού τους κατά τη διάρκεια των επερχόμενων αποστολών. Όπως επίσης και για τη ρυμούλκηση του εκπαιδευτικού τροχόσπιτου UNDER THE POLE σε όλη τη ΓΑΛΛΙΑ για τις δράσεις ευαισθητοποίησης για τους ωκεανούς στο ευρύ κοινό και στα σχολεία.

Peugeot e-Lion: Στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Τέλος, σήμερα, η PEUGEOT ανακοινώνει μια 2η συνεργασία για το 2024 με τη βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση BORN FREE. Η συνεργασία με την εν λόγω οργάνωση αφορά τη προστασία των άγριων ειδών και των άγριων τόπων. Αυτό γίνεται εμπλέκοντας, εκπαιδεύοντας και ενδυναμώνοντας τις τοπικές κοινότητες ώστε να συνυπάρχουν με τα άγρια ζώα σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Με την υποστήριξη και τη δέσμευση της PEUGEOT, η BORN FREE αναπτύσσει αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές. Στόχος η διατήρηση των φυσικών πόρων, η προστασία της άγριας ζωής και η προστασία των κατοίκων, συμβάλλοντας στην ασφάλεια όλων.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

 

abb_img
spot_img