Η Porsche λανσάρει δύο νέα ηλεκτρικά ποδήλατα

Ακούστε το άρθρο

Η Porsche είναι η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία που προσπαθεί να κατασκευάσει και να πουλήσει ηλεκτρικά ποδήλατα και το αποτέλεσμα φαίνεται αρκετά ικανοποιητικό.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία με τα δύο ποδήλατα που λανσάρει επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της ηλεκτρονικής κινητικότητας που διαθέτει, τα οποία αντικατοπτρίζουν το διαχρονικό σχεδιασμό, τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και τη γοητεία της μάρκας της.

Η εταιρεία που ανήκει στη Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την πώληση δύο ηλεκτρονικών ποδηλάτων την άνοιξη.

Τα ποδήλατα ανακοινώθηκαν παράλληλα με το Porsche Taycan Cross Turismo, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες. Παρόμοιες κινήσεις έχουν κάνει και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Jeep, η Harley Davidson και η General Motors.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Porsche eBike Sport το καθιστούν τον ιδανικό σύντροφο για την καθημερινή ζωή, ενώ το Porsche eBike Cross είναι ιδανικό σε δύσκολο, σκληρό έδαφος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η τιμή του eBike Sport Μ είναι 9,990 ευρώ και του eBike Cross Μ 7.990 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Παγκόσμια πρεμιέρα του ηλεκτρικού μοντέλου Taycan Cross Turismo της Porsche (Βίντεο)

Το πλαίσιο ανάρτησης με οργανικό σχήμα εμπνευσμένο από τις γραμμές της Porsche Taycan, ο ισχυρός τελευταίας γενιάς κινητήρας Shimano και τα φρένα υψηλής απόδοσης Magura είναι μόνο τρία από τα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν κορυφαία απόδοση.

Και τα δύο μοντέλα αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τον ειδικό των ηλεκτρικών ποδηλάτων Rotwild και κατασκευάζονται στο Dieburg της Γερμανίας.

Ηλεκτρικό Ποδήλατο Porsche

Porsche eBike Sport

Το Porsche eBike Sport είναι ιδανικό για καθημερινές βόλτες, είτε στην πόλη είτε στην εξοχή, στο δρόμο για τη δουλειά ή για να απολαύσει κάποιος τον ελεύθερο χρόνο του.

Ο νέος, ισχυρός και εξαιρετικά συμπαγής κινητήρας Shimano EP8, που εξασφαλίζει τελική ταχύτητα έως και 25 χλμ./ώρα, και το ηλεκτρονικό σύστημα αλλαγής ταχυτήτων Shimano εγγυώνται τη βέλτιστη απόδοση.

Χάρη στα φρένα Magura υψηλής απόδοσης που είναι ενσωματωμένα στο τιμόνι, το Porsche eBike Sport διαθέτει ένα καθαρό και συμπαγές cockpit.

Το κομψό μοντέλο κοσμείται από φώτα LED και τον ειδικό φωτισμό Supernova τα οποία είναι ενσωματωμένα στο τιμόνι και στην αεροδυναμική θέση καθίσματος.

Επιπλέον, τα υψηλής ποιότητας εξαρτήματα ανάρτησης, όπως το ανυψωτικό πιρούνι Magura και το αμορτισέρ Fox στο πίσω μέρος, σε συνδυασμό με τα ελαστικά ομαλής κίνησης, προσφέρουν σπορ και ισορροπημένη οδήγηση σε άσφαλτο ή σε απαλό έδαφος.

Porsche eBike Cross

Το Porsche eBike Cross είναι ιδανικό για οδήγηση στην ύπαιθρo ή σε δύσκολους δρόμους.

Ο ισχυρός κινητήρας που αναπτύχθηκε πρόσφατα από τη Shimano, επιτρέπει την οδήγηση του σε δύσκολο έδαφος και προσφέρει μέγιστη απόδοση διατηρώντας παράλληλα μια φυσική αίσθηση οδήγησης.

Τα φρένα υψηλής απόδοσης Magura-MT Trail έχουν πολύ μεγάλους δίσκους, ανθεκτικούς στη θερμότητα που εξασφαλίζουν τη βέλτιστη επιβράδυνση, ενώ το μηχανικό σύστημα αλλαγής ταχυτήτων Shimano XT 12-fold επιτρέπει γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων ανάλογα με τις ανάγκες του αναβάτη και το έδαφος.

Η υδραυλικά ρυθμιζόμενη σέλα διασφαλίζει ότι μπορεί να ρυθμιστεί σε αρκετές διαφορετικές θέσεις, ώστε κάθε αναβάτης να βρει τη θέση που τον εξυπηρετεί.

Το εργονομικά σχεδιασμένο τιμόνι εγγυάται πλήρη έλεγχο ανά πάσα στιγμή. Διαθέτει την έγχρωμη οθόνη Shimano, η οποία δείχνει όχι μόνο την ταχύτητα, αλλά την απόσταση που έχει διανυθεί και την αυτονομία.

Ο καθαρός σχεδιασμός ολοκληρώνεται από ένα πλαίσιο ανάρτησης το οποίο συνδυάζει τέλεια το πνεύμα της περιπέτειας με το στυλ.

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο Porsche

abb_img