Πώς η iXion «απογειώνει» την ηλεκτροκίνηση;

Η iXion με τη συνεργασία της με τα Polis Park κάνει τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων παιχνιδάκι, βάζοντας ακόμα έναν θεμέλιο λίθο στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης!

Είναι γεγονός πως το μεγάλο βάσανο ενός ιδιοκτήτη ηλεκτρικού οχήματος, είναι η φόρτισή του. Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει παράπονα και ατάκες αγανάκτησης που αφορούν τη φόρτιση; Είμαστε σίγουροι άπειρες φορές. Όμως σε αυτό το βάσανο, η iXion, δίνει τη λύση. Πώς; Μα φυσικά με την τοποθέτηση φορτιστών της στα Polis Park. Έτσι η φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος είναι ευκολότερη και πιο άνετη από ποτέ.

Οι φορτιστές της iXion στα πάρκινγκ της POLISPARK

Ποια είναι η iXion;

Το όνομα της iXion προέρχεται από τις λέξεις «ισχύς» και «ιώ» (σελήνη) και σημαίνει «δυνατός γηγενής». Στόχος της εταιρείας είναι η παραγωγή αποκλειστικά «πράσινης» ενέργειας, μέσω σύγχρονων μονάδων ΑΠΕ. Έτσι συμβάλλει στη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα. Με αυτό το δόγμα συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης με μελετημένες ενέργειες. Τρανό παράδειγμα η διευκόλυνση στη φόρτιση για τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων, με την τοποθέτηση φορτιστών στα Polis Park.

iXion & Polis Park, για να είναι η μπαταρία σου πάντα γεμάτη!

Η συνεργασία της iXion με την Polis Park είναι κάτι παραπάνω από μια επιχειρηματική σύμπραξη. Συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, προσφέροντας παράλληλα ότι λείπει από τον σύγχρονο οδηγό ενός ηλεκτρικού οχήματος. Δηλαδή άμεση, γρήγορη και ασφαλή φόρτιση όσο έχει το αυτοκίνητό του παρκαρισμένο. Το νέο δίκτυο σταθμών φόρτισης, PlugQ υπάρχει σε 6 κεντρικούς σταθμούς στάθμευσης της Polis Park. Οι φορτιστές της iXion πέρα από την αξιοπιστία τους και την ασφάλειά τους, ξεχωρίζουν χάρη στο σύγχρονο σχεδιασμό και την ευκολία χρήσης.

Αναλυτικότερα ο κάτοχος ενός EV θα βρει τους φορτιστές της iXion στα πάρκινγκ της Ριζάρη, (Συντάγματος/Κολωνακίου), στην Πλατεία Κάνιγγος, στο Νοσοκομείο Παίδων, στο Πεδίον του Άρεως, στη Νέα Σμύρνη, στον Πειραιά κυριολεκτικά ένα βήμα από το λιμάνι. Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι οι φορτιστές είναι σε κεντρικά σημεία, που σας επιτρέπουν να κάνετε με άνεση τα ψώνια σας, ή τη βόλτα σας και παράλληλα να φορτίσετε με ασφάλεια το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο.

Πώς η iXion «απογειώνει» την ηλεκτροκίνηση;

ΑΑΔΕ: Στο 6% ο ΦΠΑ για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Μια απλή εγγραφή στην εφαρμογή

Όποιος επιθυμεί να φορτίσει το EV του, το μόνο που έχει να κάνει είναι να ακολουθήσει κάποια βασικά βήματα. Αρχικά πρέπει να κάνει λήψη της εφαρμογής PlugQ. Στη συνέχεια ο χρήστης συμπληρώνει τα απαραίτητα προσωπικά στοιχεία του και πραγματοποιεί τα βήματα. Κατόπιν, λαμβάνει e-mail επαλήθευσης.

Επιπρόσθετα ο χρήστης πέρα από τον τρόπο πληρωμής, μπορεί να επιλέξει και τον τύπο του φορολογικού παραστατικού που επιθυμεί. Αυτό σημαίνει πως οι επαγγελματίες μπορούν να εκδώσουν τιμολόγιο και περνάει στα έξοδα της εταιρείας τους. Στη συνέχεια το τιμολόγιο ή η απόδειξη “φεύγει” μετά το πέρας κάθε συνεδρίας φόρτισης, αυτόματα στο email τους.

Το δίκτυο περιλαμβάνει τόσο σταθμούς ημιταχείας φόρτισης AC έως 22kW, που δίνουν τη δυνατότητα πλήρους φόρτισης των μπαταριών ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε διάστημα μέχρι και τρεις ώρες. Επιπλέον υπάρχουν σταθμοί ταχείας φόρτισης στα parking της ΡιζάρηΣύνταγμαΚολωνάκι και στην Πλ. Κάνιγγος. Οι συγκεκριμένοι φορτιστές DC 50kW φορτίζουν τις μπαταρίες ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέχρι και το 85% της χωρητικότητας τους σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Τι ισχύει με τις χρεώσεις;

Η χρέωση για τους φορτιστές της iXion διαφέρει ανάλογα την ταχύτητα του φορτιστή. Αναλυτικότερα οι χρεώσεις είναι οι εξής:

Διερχόμενοι (AC φορτιστές)
Χρέωση ενέργειας: 0,44 €/kWh
Ελάχιστη Χρέωση: 0,50 ευρώ

Διερχόμενοι (DC φορτιστές)
Χρέωση ενέργειας: 0,56 ευρώ/kWh μεταξύ 09:00 και 17:00 ενώ μεταξύ 17:00-09:00 της επόμενης ημέρας 0,48 €/kWh
Χρέωση άσκοπης δέσμευσης φορτιστή, η οποία είχε πρόσβαση 5 λεπτά μετά τη λήξη της συνεδρίας: 0,30 ευρώ/λεπτό
Ελάχιστη Χρέωση: 0,50 ευρώ

Μόνιμοι (AC φορτιστές)

Σε ότι αφορά τις χρεώσεις των φορτιστών στα επίπεδα των μόνιμων είναι οι παρακάτω:
Χρέωση ενέργειας: 0,41 ευρώ/kWh (6% Έκπτωση στην τιμή των διερχόμενων)
ΧΩΡΙΣ Χρέωση άσκοπης δέσμευσης φορτιστή
Ελάχιστη Χρέωση: 0,50 ευρώ

Πόσο κοστίζει η φόρτιση ηλεκτρικών στην Ευρώπη;

Για τη νέα αυτή συνεργασία, μας μίλησε ο κ. Κίμων Μπότσης, General Manager της εταιρείας iXion: Με αυτή τη συνεργασία η iXion εισέρχεται δυναμικά στον χώρο της Ηλεκτροκίνησης, όπου με 180 φορτιστές συμβάλλει στη μείωση του άγχους εμβέλειας των οδηγών EV και προσβλέπει σε περισσότερες αντίστοιχες συνέργειες, ώστε να αναπτυχθεί ορθολογικά ο τομέας στη χώρα.

abb_img
spot_img