Πώς θα μειώσουμε το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου;

Το κόστος χρήσης ενός αυτοκινήτου αποτελεί μία σημαντική δαπάνη για τους οδηγούς, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για τη μείωση του.

Στη σημερινή εποχή δεν πρέπει κανείς να υπολογίζει μόνο το κόστος αγοράς ενός αυτοκινήτου, αλλά και το κόστος χρήσης του. Μάλιστα, το συγκεκριμένο κόστος περιλαμβάνει τη χρήση αλλά και τη συντήρηση του οχήματος.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λοιπόν, αποτελούν ιδανική λύση αγοράς για τη μείωση του κόστους των τελών κυκλοφορίας, αλλά και των εξόδων στάθμευσης. Εν ολίγοις, τα ηλεκτρικά είναι απαλλαγμένα από την καταβολή τελών κυκλοφορίας και σταθμεύουν δωρεάν στις μεγάλες πόλεις.

Τα 7 πιο «hot» tips για καλοκαιρινές διακοπές με αυτοκίνητο!

Τα καύσιμα αυξάνουν το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου

Η αναζήτηση πρατηρίων με φθηνότερες τιμές καυσίμων, μειώνει σε ένα βαθμό το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου. Ωστόσο, τα πολύ πιο φθηνά πρατήρια μπορεί να πωλούν νοθευμένα καύσιμα.

Επομένως, ο οδηγός πρέπει να είναι υποψιασμένος και να πραγματοποιεί την αναζήτηση με ορισμένες παραμέτρους. Επιπλέον, τα βενζινάδικα, τα οποία συναντάμε στις εθνικές οδούς, είναι συνήθως ακριβότερα από αυτά εντός των πόλεων.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Που να φορτίσω;

Οδήγηση και ελαστικά

Το κόστος χρήσης ενός αυτοκινήτου το επηρεάζει τόσο ο τρόπος οδήγησης, όσο και τα ελαστικά που χρησιμοποιούμε. Προφανώς, όσο πιο χαλαρός είναι ο τρόπος οδήγησης και η ταχύτητα χαμηλότερη, τόσο μεγαλύτερη οικονομία στα καύσιμα θα έχουμε.

Ακόμη, τα φθηνότερα ελαστικά θα χρειαστούν αλλαγή πιο σύντομα από τα επώνυμα. Επομένως, η τοποθέτηση επώνυμων ελαστικών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του κόστους.

Επιπλέον, η σωστή πίεση των ελαστικών βοηθά στη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, αλλά και την ασφάλεια των επιβατών. Τέλος, ορισμένα αξεσουάρ συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Για παράδειγμα η τοποθέτηση ενός φιλμ στα πίσω παράθυρα θα μειώσει τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου και συνεπώς τη χρήση κλιματιστικού.

SEAT: Συμβουλές για διακοπές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ασφάλιστρα και σωστή συντήρηση

Η αναζήτηση ενός οικονομικά συμφέροντος ασφαλιστήριου συμβολαίου θα μειώσει αρκετά το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου. Τέλος, η συχνή συντήρηση του οχήματος, θα προλάβει μια πολυδάπανη ζημιά και θα συμβάλλει στην οικονομικότερη και ομαλότερη λειτουργία του κινητήρα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!