Τα 7 πιο «hot» tips για καλοκαιρινές διακοπές με αυτοκίνητο!

Το CarsElectric.gr σας δίνει τα... φώτα του για να προετοιμάσετε κατάλληλα το αυτοκίνητό σας και να απολαύσετε υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές.

Φτάσαμε στην πολυπόθητη στιγμή του έτους για τις καλοκαιρινές διακοπές μας! Ευκαιρία να αφήσουμε πίσω την «μαυρίλα» της χρονιάς και να φορτίσουμε τις δικές μας μπαταρίες για να ανταπεξέλθουμε στην υπόλοιπη.

Αρκετοί θα επιλέξετε το αγαπημένο σας αυτοκίνητο ως βασικό μέσο μετακίνησης στις διακοπές σας και για αυτό το λόγο πρέπει να το έχετε φροντίσει κατάλληλα. Ωστόσο, τι πρέπει να κάνετε πριν τις καλοκαιρινές διακοπές; Αρχικά να διαβάσετε τα παρακάτω tips και στη συνέχεια να τα εφαρμόσετε:

1. Το service και τα μάτια σας!

Στην περίπτωση έχετε αμελήσει την συντήρηση του αυτοκινήτου σας, καλό είναι πριν το ταξίδι σας να την πραγματοποιήσετε. Θα διασφαλίσετε έτσι ότι όλα τα μηχανολογικά μέρη του λειτουργούν άψογα. Και με την συντήρηση, δεν παίζουν!

Σας δίνουμε μικρές συμβουλές για να προετοιμάσετε κατάλληλα το αυτοκίνητό σας και να απολαύσετε υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές.

2. Έλεγχος σε υγρά και λιπαντικό του κινητήρα

Στην περίπτωση που η ετήσια συντήρηση έχει γίνει στην ώρα της, καλό θα είναι πριν ξεκινήσετε για τον προορισμό σας, να δείτε τη στάθμη του λιπαντικού του κινητήρα. Αυτό αφορά κυρίως τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων: Tips για «μακροζωία»

Το ίδιο ισχύει και με το ψυκτικό υγρό. Η ορθή λειτουργία του συστήματος ψύξης προστατεύει σε μεγάλο βαθμό και την τσέπη μας, αφού ακόμη και μία μικρή βλάβη σε ένα από τα πολλά μέρη του συστήματος, είναι ικανή να συμπαρασύρει σε δυσλειτουργία όλο το κύκλωμα, «εκτοξεύοντας» στα ύψη το κόστος επισκευής.

Σας δίνουμε μικρές συμβουλές για να προετοιμάσετε κατάλληλα το αυτοκίνητό σας και να απολαύσετε υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές.

3. Σιγουρευτείτε ότι ο κλιματισμός δουλεύει… ρολόι!

Για να κυλήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές όμορφα, πρέπει η καμπίνα του αυτοκινήτου σας να είναι δροσερή. Για να ισχύει αυτό, είναι μονόδρομος ότι ο κλιματισμός δουλεύει σωστά! Και για να δουλεύει σωστά πρέπει να έχει γίνει σωστή συντήρηση, με την ποσότητα φρέον που ορίζει ο κατασκευαστής.

Επίσης πρέπει να αντικατασταθεί και το φίλτρο καμπίνας, το οποίο συγκρατεί μυρωδιές, μικροοργανισμούς και αλλεργιογόνους παράγοντες, πριν εισέλθουν στην καμπίνα. Κάτι σαν «πανοπλία» δηλαδή.

Σας δίνουμε μικρές συμβουλές για να προετοιμάσετε κατάλληλα το αυτοκίνητό σας και να απολαύσετε υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές.

4. Αλλαγή σε υαλοκαθαριστήρες

Τα καλοκαιρινά μπουρίνια είναι στο… πρόγραμμα των διακοπών, οπότε αν έχετε φθαρμένους υαλοκαθαριστήρες θα ζοριστείτε αρκετά. Αλλάξτε λοιπόν τα μάκτρα τους, για να καθαρίζουν σωστά. Έτσι θα αποφύγετε και τυχόν γρατζουνιές στο παρμπρίζ σας.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Το λεξικό που θα χρειαστείς!

5. Μην ξεχνάτε την μπαταρία στις καλοκαιρινές διακοπές

Όσο κι αν σας κάνει εντύπωση, η μπαταρία δουλεύει υπερωρίες το καλοκαίρι και είναι αυτή που παραδίδει πρώτη… πνεύμα. Για αυτό καλό είναι να την μετρήσετε, έτσι ώστε να ξέρετε ότι πάντοτε θα μπορεί να απο-δώσει το φορτίο που είναι αναγκαίο.

Μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Τι να προσέξεις;

6. Φλας, αλάρμ, φώτα… λειτουργούν σωστά;

Κάτι που επίσης δεν πρέπει να αμελήσετε πριν το ταξίδι με αυτοκίνητο, είναι να ελέγξετε εάν λειτουργούν σωστά τα ηλεκτρικά του οχήματός σας. Δείτε λοιπόν αν δουλεύουν σωστά τα φώτα, τα αλάρμ, τα φλας, αλλά και το φως της όπισθεν.

Σας δίνουμε μικρές συμβουλές για να προετοιμάσετε κατάλληλα το αυτοκίνητό σας και να απολαύσετε υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές.

7. Η σωστή πίεση ελαστικών

Πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να ελέγξετε τις πιέσεις των ελαστικών για να σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Έχετε υπόψη σας ότι μία λάθος πίεση στα ελαστικά μπορεί να αυξήσει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου.

Επίσης μην παραλείψετε να ελέγξετε την πίεση της ρεζέρβας, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο κλατάρισμα. Αν τώρα διαπιστώσετε εκτεταμένη φθορά με το βάθος του πέλματος να είναι στα 0,6 χιλιοστά, καλό είναι να αντικαταστήσετε τα ελαστικά σας.

Αν κάνετε όλα τα παραπάνω, θα απολαύσετε ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές. Καλό καλοκαίρι και με προσοχή στο δρόμο!

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!