Πόσα ηλεκτρικά θέλει να πουλά ετησίως η Tesla;

Η Tesla σκοπεύει να πουλά 20 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Ακούστε το άρθρο

Η Tesla σκοπεύει να πουλά 20 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Από τη μία καταλαβαίνει ότι είναι ένα επιθετικό σχέδιο, από την άλλη πιστεύει ότι είναι και εφικτό.

Η Tesla θέλει να διατηρήσει τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης των ηλεκτρικών οχημάτων. Επιπλέον σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλό της, έχει φιλοδοξίες να πουλήσει ακόμη περισσότερα αυτοκίνητα στο μέλλον.

Η αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε εργοστάσια σε όλο τον κόσμο. Ενώ έχει ως σχέδιο να κατασκευάσει ακόμη περισσότερα. Ο στόχος είναι να μπορεί να παράγει έως και 20 εκατομμύρια EVs σε ετήσια βάση έως το 2030.

Η Tesla απέλυσε υπάλληλο λόγω… βίντεο στο YouTube!

Η ξέφρενη πορεία των πωλήσεων για την Tesla

Σήμερα η Tesla λειτουργεί σε περίπου δεκαέξι διαφορετικές τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις της είτε κατασκευάζουν αυτοκίνητα είτε παράγουν ανταλλακτικά για αυτά.

Πρόσφατα μάλιστα, η αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε τα πρώτα Model Y crossovers που κατασκευάστηκαν στο νέο της εργοστάσιο στη Γερμανία (γνωστό ως Tesla Giga Berlin Gigafactory ή Gigafactory 4).

Tesla: Ο Έλον Μασκ «τα έσπασε» στο Βερολίνο

Το περασμένο έτος ήταν το καλύτερο της αυτοκινητοβιομηχανίας όσον αφορά στον όγκο πωλήσεων. Κατάφερε να πουλήσει σχεδόν ένα εκατομμύριο οχήματα, 936.172 για την ακρίβεια. Έτσι σημείωσε σχεδόν 90% αύξηση σε σύγκριση με το 2020. Ενώ το 2019, είχαν παραδοθεί 367.500 μονάδες.

O Έλον Μασκ «θυμήθηκε» το Tesla Cybertruck

H λογική πίσω από τα λεγόμενα του Elon Musk

Οι πωλήσεις 20 εκατομμυρίων EVs ετησίως μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030 είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός. Και όμως αυτός είναι ο αριθμός που πράγματι ανέφερε ο Έλον Μασκ όταν μίλησε με αφορμή τις πρώτες παραδόσεις οχημάτων στο Giga Berlin.

Βέβαια ανέφερε ότι υπάρχουν 2 δισεκατομμύρια αυτοκίνητα και φορτηγά στον κόσμο που χρησιμοποιούνται ενεργά. Επομένως τα 20 εκατομμύρια θα είναι το 1 τοις εκατό του παγκόσμιου στόλου σε ετήσια βάση.

Tesla: Αυτό είναι το Plan 3 του Έλον Μασκ

Η Tesla θα επεκτείνει επίσης την γκάμα των μοντέλων της μέχρι τότε. Καθώς είναι σε θέση να αυξήσει την παραγωγή και να ικανοποιήσει τη ζήτηση στις υπάρχουσες αγορές της, θα μπορέσει να επεκταθεί σε άλλες αγορές και θα προσθέσει επιπλέον προϊόντα.

Η νέα μονάδα παραγωγής στη Γερμανία αναμένεται να φτάσει σε παραγωγή 500.000 αυτοκινήτων ετησίως έως το 2025. Μάλιστα, φέτος θα παράγει περίπου 54.000 οχήματα, 280.000 το 2023 ενώ η άνοδος θα συνεχιστεί μέχρι το 2025.

abb_img