Που μπορείτε να φτάσετε με το ποδήλατο σε 10, 20 ή 30 λεπτά από την Ομόνοια;

Ακούστε το άρθρο

Το ποδήλατο είναι για κοντινές αποστάσεις, που τελικά… είναι πολύ μακριά, όπως αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Πόλεις για Ποδήλατο».

Σύμφωνα με τις «Πόλεις για Ποδήλατο», όποιος δεν κάνει ποδήλατο, έχει την εντύπωση πως η Αθήνα είναι τεράστια, οι αποστάσεις είναι… εξωφρενικές και πως, φυσικά, δεν μπορείς με τίποτα να χρησιμοποιήσεις ποδήλατο!

Η γερμανική εφαρμογή «Bikecitizens» αποδεικνύει πόσο λάθος είναι αυτή η εκτίμηση. Πόσο μακριά, δηλαδή, μπορεί να φτάσει ένα ποδηλάτης καλύπτοντας μία απόσταση σε 10, 15 ή 30 λεπτά με το ποδήλατο!

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Πόλεις για Ποδήλατο», επίσημο μέλος της European Cyclists Federation, επέλεξε τρία διαφορετικά υποθετικά σενάρια, με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας.

Σενάριο 1: 10 λεπτά ποδηλασίας

Αν ένας ποδηλάτης ξεκινήσει τη διαδρομή του από την πλατεία Ομονοίας μέσα σε μόλις 10 λεπτά θα έχει φτάσει στο σταθμό Θησείο, στον σταθμό Κεραμεικό, στην αρχή της οδού Μοναστηρίου στο Μεταξουργείο, στην οδό Ιθάκης στα Πατήσια, στη Ζωοδόχου Πηγής στο ύψος της Ερεσσού.

Όλες αυτές οι τοποθεσίες βρίσκονται σε απόσταση 1,9 χιλιομέτρων από την Ομόνοια, απόσταση για την οποία ο μέσος άνθρωπος δεν θα χρειαστεί πάνω από 10 λεπτά για να καλύψει!

Σενάριο 2: 15 λεπτά ποδηλασίας

Με ίδια αφετηρία, την πλατεία Ομονοίας, ο ποδηλάτης σε 15 λεπτά μπορεί να φτάσει μέχρι τα Πετράλωνα, να μπει στα όρια του Νέου Κόσμου, κάτω από το Φιξ, να φτάσει έως την Παράσχη και το Πεδίον του Άρεως, να φτάσει στην πλατεία Αμερικής ή στον Λόφο Σκουζέ.

Όλοι αυτοί οι προορισμοί είναι σε απόσταση 2,7 χιλιομέτρων από την Ομόνοια, απόσταση που μπορεί να καλυφτεί σε μόλις 15 λεπτά!

Σενάριο 3: 30 λεπτά ποδηλασίας

Στο τρίτο σενάριο που «εκπόνησε» ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Πόλεις για Ποδήλατο», με αφετηρία την Ομόνοια, σε μισή ώρα ο ποδηλάτης θα μπορεί να φτάσει στα Άνω Πατήσια, στο Περιστέρι, στα Σεπόλια, στο Αιγάλεω, στους Αμπελοκήπους, στην Καισαριανή, στη Δάφνη, στη Νέα Σμύρνη ή στο Π. Φάληρο, στο ΚΠΙΣΝ.

Όπως το τονίζει και ο ΜΚΟ, «κάνουμε ποδήλατο επειδή είναι εύκολο, είναι ευχάριστο, είναι οικονομικό και δεν επιβαρύνουμε κανέναν. Και πάμε πιο γρήγορα στον προορισμό μας απ’ όλους τους άλλους. Χωρίς να πληρώνουμε βενζίνη, πάρκινγκ, συντήρηση αυτοκινήτου, πρόστιμα για παράνομο πάρκινγκ και φτάνουμε στον προορισμό μας χαμογελαστοί» και προσθέτει: «Γιατί έχει πλάκα. Και, κυρίως, επειδή είναι κοντά!»

Διαβάστε επίσης: Συστήνεται Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για την ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα

abb_img